İNSAN MÜSVEDDELERİ Ameliyata Girecek Doktoru Darp Etti!

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Yunus YILMAZ, AYDIN’a yapılan saldırıyı kınayarak ,son dönemde artan şiddet olaylarının sağlık çalışanlarının güvenliğini tehdit ettiğini , sağlık çalışanlarına yönelen tehlikenin çok ciddi boyutlara ulaştığını ifade etti.

Şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu belirten Sağlık Sen Gümüşhaneşube başkanı Yılmaz, “Cephe savaşlarında bile dokunulmazlığı olan sağlık çalışanları günümüzde hedef tahtası haline gelmiştir. Günümüzde şiddet savunmasız kişilere yönelmiş durumda” dedi.

Sendika Şube Başkanı YILMAZ yaptığı açıklamada, “İlimizde Genel Cerrah olarak çalışan,görevi şifa dağıtmak, hastalarımızın yaralarına ilaç olmak için mesai gözetmeksizin hizmet veren doktorumuza yapılan saldırı ve darp olayı, hiç de hoş olmayan elim bir hadisedir.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü meydana gelen olayda ilimiz Gümüşhane Devlet Hastanesinde tek Genel Cerrah olarak görev yapan Op.Dr.Serbülent AYDIN acil bir ameliyat öncesi görevi başındayken, bir hasta yakını tarafından fiili şiddete maruz kalmıştır.Genel cerrah olan doktorumuz, darp sonrası girmesi gereken acil bir ameliyata girememiş, risk alınarak hasta Kelkit Devlet Hastanesi’ne sevk edilmek zorunda kalınmıştır. İnsanı yaşatmak için saniyelerin bile ne denli önemli olduğu bilinciyle çalışan doktorlarımıza insan yaşamını hiçe sayarak yapılan pervasızca saldırıları son derece vahim buluyoruz

Sağlık personeline yapılan şiddete yönelik caydırıcı tedbirlerin alınması gerektiğini söyleyen Sağlık Sen şube başkanı Yunus Yılmaz, “Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık hizmeti vermek adına sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez. Gümüşhane Sağlık- SenŞubesi olarak Sağlık Bakanlığımızdan sağlık personeline yönelik şiddetin giderek arttığı bu dönemlerde gerek güvenlik, gerek caydırıcılık anlamında daha etkin ve sert tedbirlerin bir an önce sonuçlandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Sendika Haberleri

—————-

İnsan müsveddesi saldırganların

TCK 125. madde; kamu görevlisine hakaret suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası ile,

86. madde; kasten yaralama suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle,

sağlıkta şiddet ve iç güvenlik yasası gereği tutuklu yargılanması gerekmektedir!

Yorum bırakın