Liposuction bir zayıflama yöntemi olmamalıdır..

Amerikada hastaları tarafından şikayet edilen bir estetik cerrahın hikayesiyle başlamak istiyorum..
Anlatılanlara göre bu doktor sevgilisine jip hediye etmiş. Yaptığı liposuction ameliyatlarında çektiği yağlarıda sevgilisinin jipinde yakıt olarak kullanmış. Hastalar bu sebepten ötürü kendilerinden fazla yağ çekildiğini iddaa etmişler.Yapılan şikayetlerin fazlalaşması üzerine de doktor ülkeyi terk etmek zorunda kalmış..

Bu doktorun hastalarından ne kadar yağ çektiği ve ne kadarlık bir yakıt elde ettiği bilinmez ama liposuction operasyonu, sanıldığı kadar basit ya da zahmetsiz bir operasyon değildir.

Liposuction,eğer işinin ehli ve uzmanı bir kişi tarafından yapılmamışsa şayet (ki bazı güzellik salonlarında, plastik cerrahi uzmanları yerine, estetisyenler tarafından sunulmaktadır bu hizmet..) yara bölgesinde ekimoz, sütür enfeksiyonu gibi komplikasyonlara, bundan da kötüsü, embolü oluşumuna ve bunun sonucunda da exitus letalis durumuna kadar giden, ciddi tablolara neden olmaktadır.

Ayrıca, kişinin, kendisini bir diet programı ile yeni ve sağlıklı bir beslenme düzenine adapte etmemesi durumunda, bu yöntemle verilen kilolar fazlasıyla geri alınır. Bunun en önemli sebebi de, kilo kaybının yarattıği bir psikolojik durum ile, kişinin, daha fazla kalorili yiyecekleri tüketme isteğidir.

Kısacası liposuction, gerek estetik kaygılar olsun, gerekse obezite gibi ciddi sağlık problemleri olsun, kesin çözüm olmayan bir yoldur.
Kısa vadede yarar sağlamaktadır ve iyileşme dönemi kolay olan bir operasyon da değildir.
Zayıflamak için en iyi yolun, operasyonlardan ziyade, kişinin, yeme – içme sistemini bir uzman hekim kontrolünde değiştirerek, şok diyetlerden kaçınarak, yaşam boyu uygulayabileceği bir düzene geçmesi ve bu sayede, metabolizmik faliyetlerini de dengelemesi olduğu aşikardır. Böyle bir yola giren kişilerin, orta vadede, fazla kilo gibi bir sorunlarının kalmayacağını, hayat boyu bir daha kontrolsüz kilo değişiklikleriyle karşı karşıya kalmayacağı, daha sağlıklı ve düzenli bir yaşama sahip olacağı bir gerçektir.

Yorum bırakın