Dışkapı Hastanesi’nde bir asistan hekimin hasta yakınlarının saldırısına uğraması üzerine sağlık çalışanları 12 saat iş bıraktı, “Şiddet varsa biz yokuz” dedi

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet bu defa Ankara’da yaşandı. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servis biriminde çalışan bir asistan hekim üç kişinin saldırısına uğradı. Hasta yakını olduğu belirtilen saldırganlar, hastaneye giriş yapılmasını isteyen asistan hekimi darp etti, ardından hastaneden kaçtı. O esnada hastanede görevli güvenlik görevlileri ve polisler ise olaya müdahale etmede geç kaldı.

12 saat iş bıraktılar

Hastanedeki sağlık emekçileri, şiddet olayının üzerine bir araya geldi ve 12 saat iş bırakma kararı aldı. Ankara Tabip Odası ve SES üyesi sağlık çalışanları, meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınamak ve her geçen gün artan sağlıkta şiddet olaylarını protesto etmek için acil servis önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Dr. Çetin Atasoy

AKP sağlıkta şiddete duyarsız

Alkışlı protestoyla başlayan eylemde söz alan bir asistan hekim, “Bizler bunu hak etmiyoruz. Bir can daha solmadan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sona ermesini istiyoruz. Faillerin bulunması ve gerekli cezanın verilmesi konusunda ısrarcıyız. Bu durumun da sonuna kadar takipçisiyiz” dedi.

Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Çetin Atasoy da AKP’nin sağlıkta şiddet konusundaki duyarsızlığına tepki gösterdi, Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesinden sonra çıkarılan genelgenin uygulanmadığını, her gün en az 30 şiddet vakası yaşandığını ve bu sayının azalmadan devam ettiğini belirtti. Sokakta söz söyleyene gazla saldıran polisi de eleştiren Atasoy, “İki hafta önce Hacettepe’de söylemiştik, şimdi burada söylüyoruz; sağlıkta şiddet varsa biz yokuz!” dedi.

http://www.sendika.org/2015/06/saglikta-siddet-diskapida-saglik-calisanlari-is-birakti/

 

Yorum bırakın