Sağlık Bakanından asistan doktor açığına yurtdışı çözümü

Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu’nun YÖK üyeleri ve Tıp Fakülteleri olan devlet üniversitelerinin rektörleri ile basına kapalı yaptığı toplantıda asistan sorununu yurtdışından asistanla çözme önerisi tepkiyle karşılandı.
DSNasistan

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu ve üniversite rektörlerinin katıldığı toplantıda hemşire açığı, denge tazminat gibi başlıklarda sorunları konuşulurken asistan kadrolarına ilişkin öneri toplantıda tepkiyle karşılandı. Asistan kadroları hali hazırda Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenirken Bakanlık açık kadrolara Yunanistan’dan gelecek pratisyen hekimlerle çözüm bulmayı istiyor. Müzezzinoğlu’nun “Asistan açığı olduğunu biliyoruz, bu konuda ciddi bir çalışmamız var. Ancak seçim sonrasına kaldı. Yunanistan’dan pratisyen hekim alacağız dediği aktarılırken, Almanya örneğini vererek 15 bin pratisyen hekim alarak, uzman açığını kapatan Almanya gibi olabiliriz” dediği toplantıdan edinilen bilgiler arasında.

Yurtdışından asistan hekim önerisi getiğimiz sene ilk kez önerilirken, tıp fakülteleri yeterli sayıda doktorun olduğunu ve açık kadrolara bu hekimlerin yerleşmesi gerektiğini savunuarak öneriye tepki göstermişti.

Yunanistan’da pratisyen hekimler 7-11 sene arasında değişen sürelerde beklemek zorunda. Avrupa’da bu sistem yaygın biçimde kullanılıyor.

kaynak: soL

Yorum bırakın