İktidar gücünü kullanıp, Acil servisi basıp, Doktor dövmeyi hak gören Zihniyet!

Kandıra’da 13 Ekim günü AKP ilçe başkanı Yunus Özder’in saldırısına uğrayan genç doktor Özlem Nur Yıldız, istifa etti ve korku dolu anları gazetemize anlattı.

Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesi’nde 13 Ekim’de AKP Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder’in saldırısına uğrayan genç doktor Özlem Nur Yıldız, 17 Eylül’de başladığı doktorluk görevinden istifa etti. 25 yaşındaki genç doktor, o gece ve sonrasında yaşananları tüm ayrıntılarıyla gazetemize anlattı. Telefonla ulaştığımız genç doktor Özlem Nur Yıldız, saldırının ardından psikolojisinin bozulduğunu ve 1 aylık psikiyatri heyet raporu aldığını belirtti. Yıldız, başına gelen feci olayın herkes tarafından bilinmesi ve sağlık görevlilerine şiddet vakalarının önüne geçilmesi için olayı anlattığını söyledi.

TIBBİ MÜDAHALEDEYDİK

Yıldız, muhabirimize saldırı anını şöyle anlattı: “12 Ekim’i 13 Ekim’e bağlayan gece saat 00.10 sıralarında doktor arkadaşımla birlikte acil serviste nöbet tutuyorduk. Genç bir erkek hasta sinir krizi geçirir halde anne ve babasıyla hastaneye getirildi. Hastayı acil müdahale odasına aldık. Stabilize ve monitörize ettik. EKG’si çekildi. Yani tıbbi anlamda yapılabilecek her şeyi yaptık. Sonuçta her değeri normal çıktı. Biz doktor Sevgi Hanım ile hasta başında kritik yapıyor ve olayın sinir krizi olduğunu konuşuyorduk.”

ÜZERİME SALDIRDI

Genç doktor Yıldız, AKP İlçe Başkanı Yunus Özder olduğunu sonradan öğrendiği kişinin o sırada kendilerine müdahale ettiğini anlattı: “Biz fark etmemiştik. Hastanın babası yatak başındaymış. Bize doğru parmağını sallayarak, ‘Bu sinirsel bir durum değil. Bunun altında başka bir şey var, işinizi doğru düzgün yapın’ dedi. Ben de cevap olarak, ‘Siz izin verirseniz işimizi yapacağız. Lütfen dışarı çıkın’ dedim. Bundan sonra olanlar oldu. Birden üzerime yürümeye başladı. ‘Seni kadın halinle öyle bir döverim ki, elimden kimse alamaz. Sen benim kim olduğumu biliyor musun. Ben Ak Parti Kandıra İlçe Başkanıyım, haddini bil’ diyerek fiziksel saldırıya teşebbüs etti. Araya dört kişi girdi ve zor tuttular.”

BEYAZ KOD VERİLMEDİ

Saldırı esnasında acil müdahale odasında olmaması gereken ilçe başkanı Yunus Özder’in, odadan çıkarılamadığını anlatan doktor Özlem Nur Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşin acı tarafı, hastanede şiddete teşebbüs eden kişi dışarı çıkarılamıyor. Ben acil hekim odasına geçmek zorunda kaldım ve polisler gelene kadar da odada bekledim. ‘Hemen polis çağırın’ dedim, bazı görevliler, ‘doktor hanım isterseniz siz çıkın’ dediler böyle bir şey olabilir mi. Baktım ki darp edileceğiz beyaz kod verilmesini talep ettim ama beyaz kod verilmemiş. Beyaz kodun hastanede siyasi yakınlık nedeniyle verilmediğini düşünüyorum.”

SKANDAL BİR DURUM VAR

“Polislerin gelmesinin ardından tutanak tutuldu ve şikayetçi olduk” diyen doktor Yıldız, “Hastane yönetimi açısından skandal bir durum var. Bir doktor şiddete uğruyor ve beyaz kod verilmiyor. Hastane yönetiminin haberi olmuyor. Bu sürecin ardından şikayetçi oldum. Benimle birlikte saldırıya tanık olan doktor Sevgi Hanım da sabah şikayetçi oldu. Güvenlik kamerası acil müdahale odasını görmüyor ama dış kapıdan bana parmak sallarken ve odadan dışarı çıkartılırken Yunus Özder’in görüntüsü var” diye konuştu.

CAN GÜVENLİĞİM YOK

Genç doktor Özlem Nur Yıldız, olay sonrasında can güvenliğinin olmaması gerekçesiyle istifa etme kararı almış. Yıldız, şoke eden değerlendirmelerde bulundu: “Görevimden istifa ettim. Gerekçesi can güvenliğimin kesinlikle olmamasıdır. İstifa dilekçemi bile ertesi gün korka korka sunmaya gittim. Görünen o ki idari açıdan sıkıntı var. Hastanede yaşanan bir olayla ilgili Kocaeli Tabip Odası’yla açıklama yapıyor ve olayı protesto ediyoruz, tehdit ediliyoruz ama hastaneden sahip çıkan yok. Kandıra’nın Sesi adlı internet sitesi fotoğrafımı koyarak hedef göstermiş. Altına tehdit yorumları yazılmış. Bu nedenle istifa etmek zorunda kaldım.”

AKP’Lİ BAŞKANIN ZORBALIĞI

İstifa eden doktor Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiçbir siyasi partiyle bir sorunum yok. Ancak olay tamamen bir kişinin iktidar gücünü kullanıp, acil servisi basıp, doktor dövmeyi kendinde hak olarak görmesidir. Yaşadığım olayın etkisinden hala kurtulamadım ve psikolojim bozuldu. Akut stres bozukluğu tanısıyla 1 aylık psikiyatri heyet raporu aldım. Maddi ve manevi kayba uğradım. 7 yıl tıp eğitiminin ardından kendi tercihim ve ilk tercihim Kandıra Devlet Hastanesi’ydi. Çünkü Kandıra kırsal bir bölge, uzman doktoru yok ve hekim sayısı az. Bu nedenle isteyerek tercih etmiştim Kandıra’yı. Ancak can güvenliğim olmadığı için il dışındayım. Kandıra’yla da Kandıralılarla da hiçbir sorunum yok. Hakkımı aramak için hukuksal anlamda ne gerekiyorsa yapacağım ve sonuna kadar mücadele edeceğim.”

Bizim Kocaeli

İlgili Diğer Haber: Kadın Doktora Tehdit: “Seni burada kadın halinle döverim. Benim kim olduğumu biliyor musun?”

akpli-ilce-baskaninin-saldirisina-ugrayan-doktor-korku-dolu-o-anlari-anlatti-144141

Yorum bırakın