Türkiye’de Bir İlk; ‘ATLAS’ Mobil Vaka Paylaşım Uygulaması

Atlas, 2015 yılında sağlık sektöründe çalışan veya bu sektörde çalışmak üzerine eğitim alan profesyonellerin vaka paylaşım ve iletişimi için kurulmuş bir uygulamadır. Sağlık çalışanlarının hasta gizliliğini de koruyarak paylaştığı vaka görselleri ve yorumlarla, bilgi ve ilgi uyandıracak deneyimlerin ortak bir platformda toplanmasını amaçlamaktadır. Atlas sağlık hizmeti vermemektedir. İçeriği teşhis ve tedavide kullanılmamalıdır.

Atlas 2000’li yılların ortasında Web 2.0 hareketi ile ortaya çıkan Sağlık 2.0 hareketi doğrultusunda ilerleyerek, sağlık ve bilim alanında internet kullanımını durağan bir bilgi barınağı olmaktan işleyen bir platforma taşımayı amaçlamaktadır. Bu platform hem paylaşımların açık kaynak olarak bilgi alışverişini arttırmasını hem de sağlık sanatının, bu alanda emek gösterenler tarafından değerlendirilmesinini sağlayacaktır.

Sosyal ağ siteleri günümüzde milyonlarca kullanıcısı olan geniş birer iletişim ortamıdır. Bu uygulamaları yazı, fotoğraf, video vb. paylaşımı gibi amaçlar için kullanmanın yanı sıra, bireylerin eğitimi gibi daha özel amaçlar için de kullanılabilir.

Atlas, 2015 yılında sağlık sektöründe çalışan veya bu sektörde çalışmak üzerine eğtim alan profesyonellerin vaka paylaşım ve iletişimi için kurulmuş Türkiye’deki ilk uygulamadır. Sağlık çalışanlarının hasta gizliliğini de koruyarak paylaştığı vaka görselleri ve yorumlarla, bilgi ve ilgi uyandıracak deneyimlerin ortak bir platformda toplanmasını amaçlamaktadır. Atlas sağlık hizmeti vermemektedir. İçeriği teşhis ve tedavide kullanılmamalıdır.

Türkiye’de bu alanda İLK olma özelliğini gösteren ATLAS Vaka Paylaşım Platformu şu an için iOS platformunda mevcut olup kısa zaman sonra Android platformunda da yayınlanacaktır.

iOS platformdan indirmek için tıklayın https://goo.gl/9wqXGV

Yorum bırakın