Şiddete maruz kalmış bedenlerin yara izlerini rengarenk çiçekleriyle böyle kapatıyor

Brezilyalı dövme sanatçısı Flavia Carvalho işte o yara izlerini harika işleriyle kapatıyor.

A Pele da Flor” ismini verdiği proje kapsamında Flavia, şiddete maruz kalmış ya da mastektomi operasyonu geçirmiş kadınlara ücretsiz dövme yapıyor. Son 2 yıldır bıçak yarasından mermi yarasına pek çok yaranın izini birbirinden güzel çiçek dövmeleriyle kapatıyor. Böylelikle fiziksel yaralarla beraber belki de anılardaki yaralar da biraz olsun yok oluyor.

siddete maruz kalan kadinlarin yaralarina ucretsiz dovme yapiyor brezilya flavia carvalho 7

Medyanın böyle bir ilgi göstereceğini beklemiyordum. Çok spontane başladı her şey. Dediğim gibi bütün hizmeti yüzde yüz gönüllü olarak sunuyorum. Kadınların harcaması gereken tek şey zamanları oluyor.” diyen dövme sanatçısı projenin başlangıcını şöyle anlatıyor:

siddete maruz kalan kadinlarin yaralarina ucretsiz dovme yapiyor brezilya flavia carvalho 1

Her şey 2 yıl önce karın altı bölgesinde geniş bir yarasını kapatmak isteyen müşterimle başladı. Bir gece kulübünde kendisine yaklaşan bir adamı reddettiği sırada adam tarafından sustalı çakıyla yaralanmış. Dövmenin son halini gördüğünde çok etkilenmişti. Bu durum da beni bayağı etkiledi. Bana en çok şaşkınlık veren hikayelerden biri de 17 yaşındaki bir kıza ait. Yaşlı bir adamla birkaç ay boyunca birlikte olan bu kız pek çok kez fiziksel şiddet görmüş. Adam kızdan ayrılmak istediğinde bir buluşma ayarlamış ve tartışmaya başladıklarında kızı karnından defalarca bıçaklamış. Ardından tecavüz etmiş.

siddete maruz kalan kadinlarin yaralarina ucretsiz dovme yapiyor brezilya flavia carvalho 2siddete maruz kalan kadinlarin yaralarina ucretsiz dovme yapiyor brezilya flavia carvalho 3siddete maruz kalan kadinlarin yaralarina ucretsiz dovme yapiyor brezilya flavia carvalho 4siddete maruz kalan kadinlarin yaralarina ucretsiz dovme yapiyor brezilya flavia carvalho 5siddete maruz kalan kadinlarin yaralarina ucretsiz dovme yapiyor brezilya flavia carvalho 6

 

h/t: boredpanda

Şiddete maruz kalmış bedenlerin yara izlerini rengarenk çiçekleriyle böyle kapatıyor” üzerine bir yorum

Yorum bırakın