Cue, Yeni Nesil Laboratuvar.

Cue, Yeni Nesil Laboratuvar.

Cue yeni nesil bir donanım girişimi ve amacı küçük boyutlarıyla artık laboratuvara gerek kalmadan bazı ölçümleri hızlıca yapabilmenizi ve bunları da yine akıllı telefonlarınız aracılığıyla gözlemleyebilmenizi sağlamak.

Cue ufak bir kutuya sahip ve farklı kartuşlar ise farklı ölçümler yapabilmek adına tasarlanmış. Cue aracılığıyla kullanıcılar testosteron, doğurganlık, ateş, D vitamini ve grip virüsü ölçümü gerçekleştiriyor. Cue bu 5 farklı ölçümü kullanıcılardan aldığı örneklerle yapıyor. Kimi testler için mukoza örneğini kimi testler için ise kan örneklerinizi alarak ilgili kartuşlara yerleştiriyorsunuz.

Kartuşlar aracılığıyla ölçümleri yapan Cue, sonuçları Bluetooth 4.0 özelliği sayesinde hemen akıllı telefonunuza aktarıyor. Böylece dakikalar içerisinde sonuçlarınızı alabiliyorsunuz. 2016 yılının hemen başında Avrupa ve Hong Kong’da satışına başlanacak. Yine 2016 yılı içinde ABD’de, 2017 yılında ise Japonya’da satışa sunulacak.

Cue sayesinde artık hasta hissetiğiniz anda doktora gitmenize gerek kalmadan, testi ev ortamınızda yapabileceksiniz. Ve doktoronuza göndermeniz mümkün olacak. Cue 199 dolarlık fiyat etiketiyle satılacak. Ve kartuşları yine online mağazasından sipariş edilebilecek. Cue ilk etapta kendi uygulamasını kullanacak olsa da, platformunu gelecekte Apple‘ın HealtKit‘i ya da Samsung‘un Digital Health’ine entegre edebilir.

Cue’nun yatırımcısı Japonya merkezli Dentsu Ventures daha önce de Jibo, Agolo, Nextbit ve Sensai gibi girişimlere yatırım yapmıştı. Daha önce 1 milyon dolarlık tohum yatırımı alan Cue. Sherpa Ventures‘ın önderliğinde Seri A turunda ise 7.5 milyon dolarlık yatırım almayı başardı. Dentsu Ventures’dan gelen bu son yatırımın tutarı ise henüz belli değil.

Video

Oldukça ilgi çekici bu sağlık ürünü Cue ile ilgili tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.


Yorum bırakın