Mucize Karışım..!

Bir bebeğin hayat özü. Üretimi ise çok zor. Sadece annelere mahsus bir üretim diyebiliriz.. Ayrıca hem steril olup, hem de  hastalıklardan koruyabilecek antikorlar içeren, zihinsel gelişimi hızlandıran, ruhsal gelişimi destekleyen ; ucuz ve en besleyici, bol vitaminli,aynı zamanda karın doyurucu ve bozulma ihtimali olmayan, her an bebeğin içeceği sıcaklıkta hazır bulunabilen mucize karışım.

Hemen herkesin ”anne sütü” dediğini duyar gibiyim.   Ancak ben size bilim insanlarının anne sütünde buldukları yeni bir proteinden  bahsetmek istiyorum.

İçinde ana protein olan alfa-laktalbumin adı verilen bu protein anne sütünü bildiğimiz inek sütünden ayıran en önemli protein olduğu tespit edildi. (Çünkü inek sütünde bu proteinin bir benzeri olan beta-laktalbum bebeğin vücudu için alerjik bir nitelik taşıyor ve bu nedenle bebeklere inek sütü asla tavsiye edilmiyor.) Alfa-laktalbumin adı verilen protein normalde hamileliğin son zamanlarında ve süt verme döneminde üretiliyor. Bu protein sütün içindeki laktoz (bir çeşit şeker) sentezlenmesine yardımcı oluyor ve bu sayede bebekler rahat uyuyor ve bebeklerin stresinin azalması sağlanıyor. Aynı zamanda bu protein bebeğin midesine girdiğinde özel bir yardımcı protein olan Oleik asit ile birleşiyor. (Oleik asit, OMEGA 9 (zeytinyağının temel bileşeni) adı verilen ünlü bir yağ asidi.) Kan basıncını düşürüyor ve beyni etkileyen ölümcül hastalıkların önlenmesini sağlıyor. Ancak alfa-lactalbumin ve oleik asit bir araya geldiklerinde bir mucize gerçekleşiyor ve “Hamlet” adı verilen, insandaki tümör hücrelerine karşı ölümcül olan bir alfa-laktalbumin proteinini üretiyorlar.. Yapılan çalışmalar sonucunda, hakkında yüzlerce makale yayınlanan anne sütünün son olarak da bebekleri kanserden koruduğu ispatlanmış ama hala nasıl bunu yapabildiği bilim adamları tarafından anlaşılamamış. Sadece bebeğin midesinde oluşan bu protein 40 farklı tipte tümör hücresini öldürebiliyor. Bu protein hücre duvarına saldırıyor, içeri giriyor ve tümör hücrelerini birleştirdikten sonra yarım saat içinde onların şeklini değiştirmeye başlayıp 6 saat içinde de öldürüyor. Ancak bu proteinin ilgi çekici yanı sağlıklı hücreleri ayırt edebilmesi. Bilim adamları bu proteinin tümör hücresini nasıl tanıdığını tam olarak anlayamamışlar. Akıl ve şuuru olmayan hücrelerin sağlıklı hücrelerle tümör hücrelerini ayırt etmeleri tabii ki mümkün değil.. İlginç olan nokta bu proteini oluşturan alfa laktalbumin ve oleik asidin tek başlarına tümörü yok etme özelliklerinin olmaması. Alfa laktalbumin ve yağ asidi anne sütünde doğal olarak bulunuyor. Fakat tümörü yok eden hamlet adlı proteine dönüşmesi için bebeğin midesinde bir bileşik haline gelmesi gerekli. Anne sütündeki protein, yağ asidi ve bebeğin midesindeki enzimler aynı zamanda yaratılmadığı taktirde tümörleri yok edici özelliği ortadan kalkıyor.

Bu yüzden her ne olursa olsun bebeklerinizi kesinlikle anne sütünden mahrum bırakmayın.

Kaynak (birebir çeviri değildir)

Yorum bırakın