AİLE HEKİMİNE HAKARET VE TEHDİT’E ERTELEMESİZ 1 YIL 9 AY HAPİS CEZASI!

Kocaeli’nde aile hekimi olarak görev yapan meslektaşımız Şubat 2015 tarihinde , şahıslar gelmeden sporcu sağlık raporu almaya çalışan kişiye, “bunun yasal olmadığı , şahısların mutlaka gelmesi gerektiği” konusunda açıklama yapmıştır. Buna rağmen şahıs meslektaşımıza hakaret ve tehditler savurmuştur. Bunun üzerine beyaz kod veren meslektaşımızla derhal Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü ile irtibata geçilmiş ve gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. 21 Ocak 2016 tarihinde Kocaeli Asliye Ceza Mahkmesi tarafından dava sonuçlanmış ve şahısa 1 yıl 9 ay hapis cezası verilmiştir. Hapis cezası “ertelenmemek ve paraya dönüştürülmemek” şeklinde karara bağlanmıştır, ayrıca “tüm mahkeme masrafları da sanığa aittir” kararı verilmiştir.

Görevi başında bir hekime usulsüz iş yapmasını teklif edip, hayır cevabı alınca hakaret ve tehdit eden bu gibi şahıslar maalesef ülkemizde son zamanlarda sık olarak sağlıkçıların karşısına çıkmaya başlamıştır. Halkına hizmet vermeye çalışan sağlıkçıların bu tür olaylara maruz kalması son derece üzücü ve yanlıştır. Sağlıkta şiddet yasasının henüz çıkmamış olması bu olayların gün ve gün artmasına neden olmuştur. Bu olaylar sağlık çalışanlarının canlarını kaybetmelerine varacak kadar kötü sonuçlanmıştır.

Bu mahkeme kararı sağlıkçıya uygulanacak şiddetin sonucunun ne olacağını gösteren önemli örneklerden birisidir. Sağlık çalışanlarına bir kez daha seslenmek istiyoruz: Lütfen şiddetle karşılaştığınızda sessiz kalmayın ve yasal işlemleri başlatın, hakkınızı hukukta arayın, böylece hem size hem meslektaşlarınıza zarar vermek isteyenlerin ceza çekmesini sağlayın. Bu olayda hassasiyetini gösterip, hızlı bir şekilde harekete geçen Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü yönetecilerine ve hukukçularına da teşekkür ederiz.

KOCAELİ AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

Yorum bırakın