Devletin Kanalı TRT 1 Ne Yapmaya Çalışıyor? Neden Doktorları Hedef Gösteriyor!

Geçen yıl TRT 1 ‘de yayınlanan Ersin Düzen’in sunduğu Stadyum programındaki skandalı henüz unutmamışken bugün yine bir başka skandal olay daha yaşandı. 

TRT 1’de yayınlanan Altan Erkekli’nin sunduğu ‘Sen Olsan Ne Yapardın ?’ adlı program hayatla ve gerçekle bağdaşmayacak bir senaryo ile doktorları sağlık çalışanlarını hedef göstererek büyük tepkiye neden oldu. Bayılan Kadına Yardım Etmeyen Sağlık Görevlilerine Tepkiler temasıyla işlenen senaryoda dışarda önlüklü ve stetoskoplu iki doktor ellerinde kahve ile muhabbet ederken, az ileride bir kişi bayılıp yere düşüyor, baygın kişiyi gören vatandaşlar doğal olarak doktor kılığındaki kişilere seslenerek yardım etmelerini istiyor. Bir eliyle stetoskobu sallayan diğer eliyle kahve içen bu kişiler ise; “mesaideyiz uyumadık 26 saattir, 5 dakika kahve molası verdik çok görmeyin bize de ya” diyerek bu yardım talebini geri çeviriyor. Tabi vatandaş da haklı olarak bu duruma böyle bir yaklaşıma tepki gösteriyor. 

İşte bu saçmalık dolu kurmaca senaryo sanki yaşanıyormuş gibi devletin kanalı TRT 1’de ekranlara getirildi. Sağlıkta şiddetin zirvede olduğu doktorların öldürüldüğü, her gün onlarca sağlık çalışanının fiziksel ve sözel şiddete uğradığı ülkemizde, böylesine çirkin bir yayın politikası sağlık çalışanlarının büyük tepkisini çekti.

Üzerinde önlük ve stetoskop olmadan dahi yol üzerinde yaralılara müdahale eden hayat kurtaran binlerce doktor örneği haberler varken TRT 1’de şiddete teşvik eden, gerçek dışı bir senaryo ile sağlık çalışanlarına nefreti körükleyen bu yayın ahlaksızlığını ve ilkesizliğini kınıyoruz!

Gerçek ile uzaktan ve yakından alakası olmayan, bırakın bir sağlık çalışanının müdahale etmemesini, bir insanın bile müdahale etmesi gereken bu iğrenç senaryo ve videoyu da sayfamızda paylaşmıyor, Sağlık Bakanlığı’nın ve Sayın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun ivedikle gereğini yapıp bu kişi ve kurumların gerekli cezai işleme tabi tutulmalarını bekliyor olduğumuzu konunun da takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. DoktorlarSitesi.NET


İLİŞKİLİ DİĞER HABERLER;

TRT’deki Rezalete Tıp Öğrencileri de Sessiz Kalmadı! #TRTözürdilemelidir

Sağlık Çalışanları TRT’yi Protesto Etti!

 

Devletin Kanalı TRT 1 Ne Yapmaya Çalışıyor? Neden Doktorları Hedef Gösteriyor!” üzerine 5 yorum

  1. Drama değil gerçek, aynıyle 3 yıl önce başıma geldi, 40 derece ateşle İstanbul FSM hastanesinde acile gittik 15dk yakın bekledik, doktorlar köşede bi odaya toplanmış çay kahve sigara keyfi yapıyordu.. Pönkürmeden önce az bi o herşeyine kefil olduğunuz meslektaşlarınızın halini de bilin..

    Beğen

    1. Konuda anlatılan acil yardım ihtiyacı olana yardım etmemek. Sen çocuğunun ateşinden bahsediyordun. Ne yapmalarını bekliyorsun? Okuyup üfleyince ateş geçmiyor. 1 ölçek ateş düşürücü verip soğuk duş yaptırmayı bilmiyorsan o senin cahilliğin. Ateşi çıktı kap çocuğu acile götür. Acil poliklinik senin çocuğun ateşi için açık tutulmuyor. Havale geçiren , şeker komasına giren, zehirlenen, akut solunum sıkıntısı durumları gibi gerçek acil ihtiyacı olanlar için açık tutuluyor. Ateş için uygulamanı yaparsın sonra ister aile hekimine ister çocuk hekimine başvurursun. Madem çocuk bakımını bilmiyorsun sen bir daha çocuk yapma.

      Beğen

    2. Huzurda seni bekleyeceklerdi değil mi Ercan efendi.Nede olsa onlar senin robot kölelerin. Ziyan zararsınınız.

      Beğen

  2. Bu program yayınlanalı aylar oluyor. denk geldiğimde aynı şeyi düşünmüştüm, lakin niye meslektaşlarımın tepkisiz kaldığını merak etmiştim. dotorların uğradığı şiddeti gösterseler ya biraz

    Beğen

  3. Bu ne aptalca bildiri ya.. Olmayan şey mi neyin takipçisi olacaksınız.. Program halkın duyarlılığını ölçmek için doktorların değil.. Ayrıca ben sokakta ağzından kan gelen kişi için doktorun karşıdan bakıp ambulans gelir beklesin deyip yürüyüp gittiği anı yaşadım.. Bu açıklamadan da anlıyorum ki doktor olmak demek kültürlü olmak değil…

    Beğen

Yorum bırakın