“İshaldim” Savunması Yapan Doktora Başhekimden Yanıt Geldi!

Doktorlarsitesi Facebook Sayfasında paylaşıldıktan sonra bir anda gündeme oturan “Doktordan Başhekimliğe Paylaşım Rekoru Kıran Savunma!” başlıklı haberimizin ardından Ceyhan Devlet Hastanesi açıklama yaptı.

Mesai denetimi sırasında yerinde olmayan doktorun alınan savunmasında, doktorun “ishaldim, bir dahakine tuvalete gitmeden önce haber veririm özür dilerim” şeklindeki açıklamasını içeren savunma belgesi internet ve sosyal medyada paylaşılınca hızla yayıldı ve gündeme oturdu. Paylaşımın bu kadar popüler olmasının ardından ilgili Başhekim de açıklama yapmak durumunda kaldı.

İşte Ceyhan Devlet Hastanesi Yönetiminin o hekime cevabı:

Hastanemizde, her kamu kurumunda olduğu gibi çalışan personele mesai uygulamasının yapılması, hizmetin sürekliliği ve kalitesi bakımından kurum olarak kanuni görevimizdir. Bu aynı zamanda milletimiz adına yürüttüğümüz bir sorumluluğumuzdur.
19.02.2016 tarihinde idare tarafından hastane genelinde yapılan rutin denetimlerimiz sırasında, Ceyhan Devlet Hastanesi bünyesinde çalışan beyin cerrahi uzman hekiminin mesaisine henüz gelmediği ve poliklinik muayenesine başlamadığı için, hastane idaresi ilgili hekim hakkında tutanak tutmuştur.  İşleme konan tutanağa istinaden, idarenin resmi bilgi isteme talep yazısını ve vermiş olduğu yazılı cevabını ilgili uzman hekim, sosyal medyada paylaşarak kendini haklı çıkarmaya çalışması ve kamuoyunda yanlış bilgilendirmeye ve yönlendirmeye neden olmuştur. Bu davranışı kurum olarak bizleri ziyadesiyle üzmüştür.
Yapılan araştırma neticesinde, hekimin savunmasındaki kendini mağdurmuş gibi göstermesiyle hiç alakası olmadığı ve ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı gibi;  ilgili hekimin süreklilik arz eden bu yanlış tutumu ile, asıl mağdur olan o gün kapısında en az 1 saat bekleyen hastalarımıza ve doğru iş ahlakıyla çalışan emektar hekimlerimize yaptığı haksızlıktır.
İlgili doktor çoğu zaman ameliyat günleri haricinde genelde mesaisine geç geldiği için etik kurallar doğrultusunda defalarca sözlü uyarılmasına rağmen tutumundan vazgeçmemiştir. Yine ilgili gün 19.02.2016 da hastaneye sabah 09:26 da giriş yaptığı güvenlik kamerası görüntü kayıtlarından anlaşıldığından, ilgili hekim hastaneye geç geldiği için kendisinden yazılı bilgi talep edildiği kayıtlarımızdan da anlaşılmaktadır.
Bağlı olduğu kurumuna, meslektaşlarına, çalışma arkadaşlarına ve hizmet vermesi gereken topluma memur vakarına yakışmayacak şekildeki bu yanlış tutumu, gerçeği yansıtmayan ifadeler doğrultunda halkımızı yanlış yönlendirmeye yönelik tutum içerisinde bulunan doktor arkadaşımızı bu davranışından dolayı kendisini esefle kınıyoruz.

Medimagazin

“İshaldim” Savunması Yapan Doktora Başhekimden Yanıt Geldi!” üzerine 2 yorum

  1. Peki… Bu hekim sosyal medyayı kullanarak kendini haklı çıkarmaya çalıştı diyelim. Başhekimliğin yaptığı nedir?
    Madem elinde güçlü kanıtların var aç soruşturmanı ver cezanı.
    Madem bu durum süreklilik arzediyor yap gereğini.
    Birey bulduğu her imkanı savunma için kullanma hakkına sahiptir ama kurum yönetimi elinde onca yetkiyle bıdı bıdı edemez. Yasa ve yönetmelikleri uygular.
    Başhekimin açıklaması hiç tatminkar değil.

    Beğen

    1. Geç gelen hekim bunu sosyal medyada paylaşırsa başhekimde sosyal medyada mecburen paylaşır… Çünkü başhekime cevap hakkı doğmuştur ve bu hakkı kullanmak en doğal hakkıdır kaldı ki gereğini yapmakta bi yerde bu oluyor.

      Beğen

Yorum bırakın