Rektörlüğün En Güçlü Adayı Prof. Dr. Ahmet Kızılay: Hedefimiz Türkiye’nin ilk 10 Üniversitesi arasında yer almak

İnönü Üniversitesi’nin En Güçlü Rektör Adayı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Basın mensupları ile bir araya geldi. Kızılay, Rektörlük sonrası projeleri içerisinde İnönü Üniversitesini Cumhuriyetin 100.yılında, Türkiye’nin ilk 10 Üniversitesi arasına sokmak olduğunu belirtti

Ramazan ayı ve bayramda birlik ve beraberliğine değinen Prof. Dr. Ahmet Kızılay adaylık süreci hakkında şunları söyledi;” Malumunuz İnönü Üniversitesinde Bayramdan sonra Salı günü rektörlük seçimi yapılacak. Bu üniversitemizde yedinci rektörlük seçimi. Mensubu olmaktan bir üyesi olmaktan, bir hekim bir öğretim üyesi çeşitli kademelerinde yöneticilik yaptığım üniversitemizde bulunmaktan onur ve gurur duyuyorum. Şimdi de malumunuz daha öncede bir araya gelmiştik Üniversitemizde rektör adayı olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Umuyorum ki bütün süreç de sonuçta şehrimiz için ülkemiz için hayırlara vesile olur. Güzel bir şekilde geçer. Bizde gerek seçim sürecinde gerekse seçimden sonra nasip olursa rektörlüğümüzün bütün dönemi boyunca, gerek üniversitemizde gerek şehrimizde huzurlu kardeşlik ve dayanışma birlik beraberlik içerisinde bütün dönemin geçmesi için elimizden geleni yapacağımızı kaydetmek isterim.

Üniversitemizde herkesi kucaklayan, kardeşlik dostluk, ortamı içerisinde, Akademisyenlerimizin, öğrencilerimizin, bütün çalışanlarımızın ve Üniversitemize ihtiyaç duyan hastalarımıza, şehrimizin bütün kesimlerinin üniversitemizde güçlü bir dayanışma, diyalog içerisinde, huzurlu bir ortamda bir süreç yöneteceğimizi açık yürekle sizlere ifade etmek istiyorum.

DÜNYADA ADINI ANDIRAN ÜNİVERSİTE OLACAĞIZ

Üniversitemizde hedefimiz, Ülkemizin en iyi üniversiteleri arasına sokmak, Cumhuriyetimizin 100.yılında İnönü Üniversitesini Ülkenin ilk 10 Üniversitesi arasına sokmak, temel hedefimiz. Sadece ülkemizin değil, ilk 10 hedefi çerisine sokmak değil aynı zamanda dünyanın önde gelen ilk beş büyük Üniversitesi arasına Üniversitemizi sokmak amacımız. İnönü Üniversitesini Türkiye ve Dünyada adını andıran, mezunlarının gururla iş bulduğu, aranan eleman olduğu bir Üniversite yapma hedefi ile yola çıktık. Bu amaçla gece gündüz çalışıyoruz seçim sürecinde. Sonrasında da nasip olursa gece gündüz Üniversitemizi bu hedefe ulaştırmak için uğraşacağız.

BASINA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Bunu da siz değerli medya mensuplarına şehrimizin, gerek yerel medya mensupları gerek ulusal medya temsilcileri olarak sizleri burada ağırlamaktan büyük onur duyuyorum. Bu hedefimize ulaşmada Üniversitemizi ilk 10 üniversite arasına sokmada sizlere de görev düşüyor. Birlikte çalışacağız. Sizlerde Üniversitemizin çok değerli İnsan kaynağının bir kısmının belki farkındasınız, bir kısmının farkında değilsinizdir, her alanda yetişmiş çok değerli hocalarımızı Türkiye’nin ve dünyanın bütün konularında meselelerinde görüş alarak sizler misafir edeceksiniz. Üniversitemizin yapılan güzel çalışmalarını zaten duyuruyorsunuz, duyurmaya devam etmenizi sizden istirham ediyorum. Bu konuda Üniversitemizi şehrimizin göz bebeği olan Üniversitemizi, Ülkemizin de göz bebeği haline getirmede birlikte çalışacağız. Sizlerin desteğini gücünü bu konuda her zaman, Üniversitemizin yanın olmanızı bekliyorum.

İDARİ KOPUKLUK GİDERİLECEK!

Üniversitemiz ve şehir arasında zaman zaman dile getirilen idari kopukluğu da, nasip olursa bizim dönemimizde, sağlıklı ve güçlü bir iletişim ile ortadan kaldıracağız. Ülkemizin ve şehrimizin değerli yöneticileri ile Üniversitemizin başta rektörü olmak üzere tüm yöneticileri arasında sağlıklı ve güçlü diyalog kuracağız. Çünkü hedefimize ulaşmak için bu elzem. Üniversitemizin bilgi ve insan kaynağını, şehrimizin ve ülkemizin hizmetine, bilimin hizmetine daha çok sunmak daha güçlü bir şekilde şehrimize destek vermeye çalışacağız. Bu konuda üniversitemizdeki güçlü insan kaynağına, yetişmiş insan kaynağına öğretim üyelerimizi, sizlerle sık sık buluşturmayı hedefliyorum. Sizlerin her alanda Üniversitemizdeki hocalarımızdan, istifade etmenizi bir köprü olarak sağlamak temel hedeflerim arasında. Bütün bunları gerçekleştireceğimize inanıyorum. Sizlerle birlikte sık sık bir araya gelip, Üniversitemiz hakkında birinci elden güçlü bir destek var. Nasip olursa Üniversitemizden çok güçlü bir oy alacağız. Oyların üçte ikisine kesin gözle bakıyorum. Arkasında da Ankara sürecinden de emin adımlarla ilerleyeceğiz. Sonrasında sık sık bir araya geleceğiz. Birinci elden Üniversitemiz hakkında sizleri her zaman bilgilendireceğim.  “

Yorum bırakın