Darbe teşebbüsünün ardından stres bozukluğu eğitimi veriliyor

Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Akgül, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından, dernek olarak hem toplumun ruh sağlığını güçlendirme hem de olası durumlarda vatandaşlara destek olma misyonları olduğunu ifade ederek, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde eğitime başladıklarını söyledi.

Atatürk Havalimanı’nda yaşanan bombalı saldırı sonrasında yaralanan ve vefat eden vatandaşların yakınlarına psikolojik destek verdiklerini anımsatan Akgül, “Derneğimizin kapasitesi olarak havalimanındaki durumu kaldırabilir durumdaydık fakat 15 Temmuz’daki saldırılardan sonra daha çok insana ulaşmamız gerektiği için kapasitemiz bunu kaldıramadı. Çünkü eski travmaları tekrar ortaya çıkanlar ve psikolojik olarak yaralanan insanlar oldu. Biz de bu işi yapacak olan psikologların, ehliyetli olması için bu eğitimi veriyoruz” diye konuştu.

Eğitimi gönüllülük esasına göre ve ücretsiz olarak verdiklerini ifade eden Akgül, şunları söyledi:

“Meslektaşlarımız da bu eğitimi alarak sahada vatandaşımıza gönüllü ve ücretsiz hizmet verebilmelidir. Şu anda toplum ruh sağlığı alanında çalışan psikologlar çok duyarlılar. Birçok danışmanlık merkezi kapılarını vatandaşa ücretsiz açtı ama bu konuda daha ehliyetli olmak için bir takım temel eğitime ihtiyaç var, onlardan bir tanesi de bu eğitimdir. Eğitime 900 kişi katıldı ve yarın da devam edecek. Psikolojik İlk Yardım ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu eğitimi modülün bir parçası. Bu eğitimin haricinde travma testleri eğitimi, genel krize müdahale eğitimi ve intihara müdahale eğitimi gibi çeşitli eğitim modülleri de var. Uzmanlarımızın bu eğitimleri alarak vatandaşlarımıza daha kaliteli ve nitelikli hizmetler sunmasını sağlıyoruz. Çünkü insanlarda sürekli o anı yaşıyormuş gibi bir irkilme hali söz konusu oluyor. Uyku düzeninde bozulma, yaşam sevincinin azalması, irkilme, hiçbir şeyden zevk alamama, ürkme, korkma ve kabus görme gibi durumlar yaşıyor. Biz de bu noktada vatandaşlarımıza destek olmak istiyoruz.”

Anadolu Ajansının da destek olduğu ve Yrd. Doç. Dr. Mert Akcanbaş ile Yrd. Doç. Dr. Ömer Akgül’ün verdiği eğitim yarın da devam edecek.

Yorum bırakın