Silopi’den Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne Uzanan Başarı Öyküsü

ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi’nde çoğu olumsuz şartlara rağmen çalışma azmini hiç yitirmeyen Aysel Kaplan, girdiği üniversite sınavında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazandı. Ailesi, öğretmenleri ve eğitim camiasına gurur yaşatan Aysel’e İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hediye vererek tebrik etti.

LYS’de 534 puan ile Türkiye’de 418’inci sıraya yerleşen Final Lisesi mezunu Aysel Kaplan, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazanması, ilçede büyük sevinç yarattı.

Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan Aysel Kaplan’ı tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi. Dayanan, “2015-2016 eğitim öğretim yılında yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen eğitim, öğretimin aksaması terör sebeplerinden dolayı bir sürü sıkıntılar yaşandı. Bu sıkıntılar içerisinde bugün bu başarıyı bize yaşatan Aysel kızımıza çok teşekkür ediyoruz. Kendisinin aldığı başarıda emeği geçen tüm okul müdürlerine, öğretmenlerine gerçekten bu harika başarıyı Silopi’de diğer öğrencilerimize örnek teşkil edecek bir başarıyı hepimize yaşattıkları için gurur duyuyoruz. Ayrıca bu başarıda emeği geçen ailesinde de çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu başarı diğer öğrencilerimize örnek olur” dedi.

Ailesinin kendisine büyük verdiğini belirten olduğunu ifade eden Aysel Kaplan, babasının gündelik işlerde çalıştığını söyledi.

Yorum bırakın