Dünya’da çift el nakli yapılan ilk çocuk görenlere umut veriyor

Amerikalı 9 yaşında bir çocuğun hikayesi herkese örnek olabilecek türden. Çift el nakli yapılan çocuk, kararlılığıyla tüm doktorları kendine hayran bırakıyor.

Zion Harvey. Dünyada çift el nakli yapılan ilk çocuk.

Zion Harvey. Dünyada çift el nakli yapılan ilk çocuk.

13

Harvey, sadece 2 yaşındayken öldürücü bir enfeksiyon nedeniyle hem ellerini hem de ayaklarını kaybetti.

14

8 yaşına bastığında Harvey, tıp literatürüne girdi ve dünyada çift el nakli yapılan ilk çocuk oldu.

11 saat süren nakil operasyonuna 3 hastaneden tam 12 cerrah katıldı. Zion, ameliyatın ardından Phieldelhia’daki çocuk hastanesinde tam 1 ay kaldı.

15

Bu süre içersinde ellerini kullanmayı öğrenebilmesi için haftanın 5 günü 8 saat yoğun bir terapi gördü

16

Tedavi süresince azmi ve kararlığıyla tüm doktorları kendine hayran bıraktı.

17

Şimdi bu zorlu mücadelenin üzerinden tam 1 yıl geçti. Zion büyük ölçüde iyleşti. Artık ellerini kullanarak yemek yiyebiliyor, kıyafetlerini giyebiliyor ve yazı yazabiliyor.

18

Zion, kendi işlerini yapabilmenin verdiği mutluluğu “Kimsenin yardımı olmadan dolaptan abur cubur çalabiliyorum” sözleriyle özetliyor.

19

Hatta Zion artık Amerikan futbolu bile oynayabiliyor. Baltimore Orioles maçında ilk vuruşu o gerçekleştirdi.

20

Annesi de onunla büyük gurur duyuyor, “O benim oğlum. Onu ben doğurdum ama o kadar azimli ki bazen buna inanamıyorum” diyor.

21

Zion, elleriyle en çok neyi yapmayı hoşlandığı sorunaysa “En çok anneme tam olarak sarılabildiğim için mutluyum” sözleriyle yanıtlıyor.

22

Zion ve annesi ölen çocuklarının ellerini bağışlayan aileyse büyük bir minnettarlık duyuyor. Zion, aileye kendi elleriyle mektup yazarak teşekkür etti.

23

Kendisi gibi zorluk yaşayan tüm çocuklara da bir mesajı var Zion’un: Asla pes etmeyin her şeyin üstesinden gelebilirsiniz.

Yorum bırakın