21 Bin Kişinin Katıldığı Kongrede Türk Hekimler İkinci Oldu!

İngiltere’de ExCeL London Uluslararası Kongre Merkezi’nde 3-7 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenen European Respiratory Society (ERS) 2016 Kongresi, dünyada göğüs hastalıkları alanında en büyük ve en seçkin platformlardan biri olarak kabul ediliyor. Bu önemli kongreye Türkiye’den 400’e yakın hekim katıldı.

ExCeL London Uluslararası Kongre Merkezi’nde düzenlenen 5 günlük kongre, dünyada göğüs hastalıkları alanında en büyük ve en seçkin platformlardan biri sayılıyor.

Dünyanın değişik ülkelerinden yaklaşık 21 bin kişinin katıldığı kongrede göğüs hastalıkları ve solunum yolları sorunları alanında tıbbın en yeni metotları konuşuldu.
Birçok ülkenin olduğu gibi Türkiye’den de Türk Toraks Derneği, kongre merkezinde bir stant açarak katılımcıları bilgilendirdi.

World Village içerisindeki Türk Toraks Derneği standını ziyaret eden Londra Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri S. Aytuğ Göksu da dernek yöneticileriyle bir süre sohbet etti, Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Kalyoncu ile Londra’da yaşayan Türk yurttaşları ile ilgili olarak bilgi alışverişinde bulundu.

Kongre hakkında bilgi veren Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Kalyoncu,Kongreye Türkiye’den çok sayıda katılım olmasının kendilerini onurlandırdığını söyledi.

Prof. Dr. Kalyoncu, “Türkiye’den 22 hekim oturum başkanı, 10 hekim de konuşmacı olarak kongreye katkı verdi. Türkiye’den 126’sı tematik poster, 57’si tartışmalı poster ve 9’u da sözel sunum olmak üzere toplam 192 bildiri bilimsel programda yer aldı. Türkiye, bildiri sayısında kongrede ikinci sırada yer aldı” dedi.

Türk Torarks Derneği Avrupa kongresine 400 hekimle katıldı.jpg

Yorum bırakın