Doktordan Doktora Tehdit: Seni 3 ay Ayağa Kalkamayacak Şekilde Dövdürürüm!

Devlet hizmeti yükümlülüğü kurası öncesi hekimlerin kolay iletişim kurarak, daha sağlıklı tercihler yapabilmeleri için kurulan internet siteleri üzerindeki yazışmalar tehdit ve gözdağı vermeye kadar uzandı.

Devlet hizmeti yükümlülüğü atamaları tercih dönemi, yolun başındaki hekimleri mesleklerinden ve meslektaşlarından soğutacak gelişmelere sahne oldu.

Kuraya başvuran hekimler tercih edilecek sağlık birimini kimlerin kaçıncı sırada tercih edeceği türünden bilgileri anlık olarak görmek,  genel kuraya kalma ihtimalleri olup olmadığını önceden tahmin edebilmek için bu amaç için kurulan internet siteleri üzerinden resmi olmayan tercihlerini bildiriyorlar. 31 Ağustos tarihinde çekilen ve 6 bin 500’e yakın doktor yurdun çeşitli bölgelerinde göreve başladığı 70. dönem kurası öncesinde bu siteler üzerinden yürütülen yazışmalar tehdit etme ve gözdağı vermeye kadar uzandı. Tercih yapan doktorlardan birine yukarıdaki mesajı yine kuraya giren bir başka doktor gönderdi: “Kardeş sen bile Kırklareli TSM yazmışsın ama onu ordan çekmezsen ve sonuçlarda seni orda görürsem yemin olsun seni 3 ay ayağa kalkamayacak şekilde dövdürürüm. ben Kırklareliliyim yüreğin varsa çık karşıma.”

İlk tercihini değiştir tehdidi
Atamalar öncesinde bu siteler üzerinden ilk tercihini Kırklareli olarak belirten aday, 8 kontenjanı olan ilde kendisinden önce 8 hekimin  daha bu ili ilk tercih olarak bildirdiğini gördü. 9. aday olarak Kırklareli’ni tercih eden hekim tercihini değiştirmesi yönünde baskıyla karşılaştı. Hekime ilk tercihini değiştirmesi konusunda can güvenliğinden endişe etmesine sebep olacak tehdit mesajları gönderildi.

“Karakterin mesleği yok maalesef”
Tercih dönemi içerisinde yaşananlar hekimler tarafından sosyal medyada “Toplumdaki ahlaki çöküntünün bizim içimizdeki yansımaları bunlar. Karakterin mesleği yok maalesef.”, “Hayatımın en uykusuz en sinirli, en şaşkın dönemiydi. Hadi bir şekilde atanacak herkes, bir sürü pis olaylar dönse de esas sorun biz bu insanlarla çalışacağız, hatta TUS’u kazanınca eşkıdem olacağız. Aklıma geldikçe üzülüyorum neydi günahım diyorum”,  “Doktorun en büyük düşmanı bir başka doktordur sözünü doğrulayan bir tercih döneminden geçiyoruz. “yorumlarıyla paylaştılar.

 

Yorum bırakın