Robotların Ele Geçireceği 9 İş Kolu!

Robot denince çoğu insanın aklına Star Wars’taki R2D2 ve BB8 gibi robotlar gelse de; Xerox uzmanları robotlar ve botların bugün çok daha yetenekli olduğunu ve birçok iş kolunu dönüştürmeye hazırlandığını söylüyor.

Teknoloji ve iş süreçleri alanında dünyanın lider şirketlerinden Xerox, ürün ve hizmetlerinin yanı sıra bünyesindeki bilim insanlarının öngörüleriyle geleceğin teknoloji ve iş yaşamına ışık tutmaya devam ediyor. Xerox bilim insanları, robotteknoloji alanındaki gelişmeler ve robotların yakın gelecekte iş yaşamına nasıl entegre edileceğine dair öngörülerinin yer aldığı bir makale yayımladı. Makalede robot teknolojiler alanında Xerox’un yaptığı çalışmalardan örneklere de yer veren ve bu teknolojilerin en çok dahil olacağı 9 iş kolunu listeleyen Xerox bilim insanları, korkulanın aksine robotların insanların işsiz kalmasına neden olmayacağını; rutin ve basit işlerden kurtararak onların daha yaratıcı, fark yaratan, önemli işler yapmalarını sağlayacağını söylüyor.

Xerox bilim insanları, robotik inovasyonların giderek kendine daha çok kullanım alanı bulduğu ve toplumun faydasına sunulduğu 9 iş kolunu şu şekilde listeliyor:

1.Robot eczacı: Kaliforniya Üniversitesi’nde geliştirilen otomatikleştirilmiş hastane eczanesi, hastalara insan müdahalesi olmaksızın ilaç reçetelerini hazırlayabiliyor.


2. Robot yardımlı cerrahi: Cerrahi amaçlarla kullanılan robotlar, özellikle minimal kesiklerle yapılan operasyonlarda veya vücudun hassas bölgelerinde yapılan ameliyatlarda cerrahlara oldukça yardımcı oluyor.


3. Robot öğretmen


4. Dijital hemşire: Xerox bilim insanları dijital hemşire teknolojileri ile hemşirelerin kendisinin değil yaptıkları hasta verilerini izleme işlerinin dijitalleşeceğini söylüyor.


5. Pilotsuz uçaklar


6. Sürücüsüz otomobiller


7. Dijital garsonlar


8. Robot güvenlik elemanı


9. Robot barmen

Yorum bırakın