Felçli olmasına rağmen hala operasyonlarını yapan cerrahın ilham verici hikayesi

Dr. Ted Rummel, Misouri eyaletinde görev yapan, 2010 yılında omuriliğindeki içi kan dolu bir kistin patlaması nedeniyle belden aşağısı felçli olan bir ortopedik cerrah.

Bir sene süren rehabilitasyondan sonra Dr Rummel, tekerlikli sandalyesi ile diz ayak bilek ve eklem operasyonlarını yapabiliyor. En sevdiği ameliyat olan omuz ameliyatlarını hala yapamıyordu, çünkü omuz ameliyatları esnasında ayakta durmak gerekiyordu. Bunun için ayakta durmasını sağlayan bir tekerlekli sandalye buldu.

1

Cerrahın problemleri 2009 yılında başladı. Omuriliğinde kavernöz hemangiom saptanan cerrahın doktorları kistin yerleşimi nedeniyle opere ederlerse felç olma ihtimalinin yüksek olması nediyle takip etmeye karar verdiler.

Dr. Rummel 11 ay kist ile yaşadı. Eylül 2010 da kist patladı, ardından operasyon oldu. belden aşağısı operasyondan sonra tutmadı.  yılda neredeyse 1000 operasyon yapan cerrah birden kendisinin bir daha çalışıp çalışmayacağını bilmez bir durumda buldu.

”İlk düşündüğüm şey, bildiğim haliyle hayatımın silindiğiydi. Ameliyathanede ve ameliyathane dışında kim olduğun artık ortada yoktu. Kendini yeniden bulmak zorundaydın.” diye tanımlıyor ilk düşüncelerini.

Ardından ne olursa olsun ameliyathaneye dönmeye karar verdiğini belirten doktor 1 yıl yoğun rehabilitasyondan sonra ameliyathaneye döndü.
2
ilk operasyonunu başka bir hekim arkadaşının gözlemi altında yapan Dr. Rummel’ın hiçbir zaman yardıma ihtiyacı olmadı.

3

Dr Rummel bu süreçte en büyük desteği ailesinden gördüğünü, ailesi ile zaman geçirmenin ne denli önemli olduğunu anladığını belirtti. Özellkle bu başarısının eşi Kathryn sayesinde gerçekleştiğini kaydetti.

Felçli olmasına rağmen hala operasyonlarını yapan cerrahın ilham verici hikayesi” üzerine 3 yorum

  1. Bizde de benzer yaşanmışlıklar vardır. Hekimlik öyle bir meslektir ki insan mesleğiniyapamadığı zaman varlık ve yokluğunu sorgular duruma düşmektedir.O yuzdendir ki Heimlik mesleğinin emekliliği yoktur.Hekimler mesleklerine(gerçek hekimler)o kadar bağlıdır ki meslekleri dışında kendilerini bir hiç gibi düşünürler.

    Beğen

    1. osman sınavın yönettiği beyaz gül dizisinde de vardı bu arabadan..medicallere sorun ya da osman sınava sorun 🙂
      nerden almışlar…Allah şifa versin

      Beğen

Yorum bırakın