Terör Kurbanı Kızın Organları 5 Kişiye Umut Oldu

– Diyarbakır’da terör kurbanı 17 yaşındaki Habibe Aydın’dan alınan kornealardan biri, 78 yaşındaki kadına nakledildi
– Baba Hacı Aydın:
– “Görmeyen bir göz, kızımın gözüyle görecek. Bize bir dua etse yeter”

DİYARBAKIR (AA) – Diyarbakır’da terör kurbanı 17 yaşındaki Habibe Aydın’ın bağışlanan kornealarından biri, 78 yaşındaki kadına nakledildi.

PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Habibe Aydın’ın, ailesi tarafından bağışlanan organları hastalara umut oluyor.

Genç kızın kornealarından biri, aynı hastanede yapılan operasyonla 78 yaşındaki F.İ’ye nakledildi.

– “Dünyayı kızımın gözüyle görmesinden mutlu olurum”

Kayapınar ilçesinde kurulan taziyeevinde başsağlığı dileklerini kabul eden baba Hacı Aydın, AA muhabirine, kızının terör saldırısına kurban gittiğini anımsattı.

Kızının organlarının bağışlanmasına ailece karar verdiklerini belirten Aydın, “Organları bağışladıklarımız ‘Allah razı olsun’ dese bize yeter. Başka bir beklentimiz yok. Başkasının hayatını kurtarmak için organlarını bağışladık. Kendisi de 2 yaşındayken başkasından alınan kanla yaşadı. Şimdi biz de aynısını yaptık.” şeklinde konuştu.

Kornea naklinin kendisini mutlu ettiğini söyleyen Aydın, “Dünyayı kızımın gözüyle görmesinden dolayı çok mutlu olurum. Diyarbakır’da olması da iyi oldu. Görmeyen bir göz, kızımın gözüyle görecek. Bize bir dua etse yeter.” ifadelerini kullandı.

Aydın, kızının organlarının nakledildiği kişilerle görüşmekten mutlu olacağını da kaydetti.

– “5 insana can verdi”

Aydın’ın yakını Mehmet Nezir Alphan da organ bağışının önemini vurgulayarak, “Habibe’nin organlarıyla birilerinin yaşamasından mutlu olacağız. Canı alındı ama 5 insana can verdi. Bundan daha güzel bir şey olur mu? Bir insanı yaşatmak bütün insanlığı yaşatmaktır.” dedi.

Terör saldırısına tepki gösteren Alphan, “Üzüntü verici bir olay. Habibe ve onun gibilerin hakkını Allah bırakmasın. Her türlü terörü lanetliyoruz. İşine giden insanları perişan ettiler. Aileleri, yuvaları yıktılar. Allah bu insanların hakkını onlara bırakmasın. Allah bütün ailelere sabır versin.” diye konuştu.

Yorum bırakın