Recep Akdağ’dan Karatay sorusuna yanıt: “Şöhrete gitmek için söylenenlere kanmayın”

Sağlık Bakanı Recep Akdağ 07.12.2016 tarihinde TGRT haber ”Neler Oluyor” programına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Vatandaşın tedavi için yurt dışına gitmesine gerek olmadığını belirten Akdağ, bütün tıbbi gelişmeleri yakından takip eden bakanlığın; kabul edilmiş bütün tedavi çeşitlerini ülkemize getirildiğinin altını çizdi.

Şehir hastaneleri ile hizmette yeni bir döneme girileceğini ifade eden bakan, sağlıkta dönüşümün 2. evresi ile daha çok kronikleşmiş hastalıklar ile mücadele edileceğini ve bunun içinde sağlıklı yaşam merkezlerinin kurulacağını ekledi.

Sunucunun Canan Karatay sorusuna ise Bakan; kendi oluşturacakları kamu spotları ve aile hekimliğinde yer alacak kaplı devre yayınlar ile gereken bilgilendirmelerin yeterince yapılacağını söyleyerek, halka kendi aile hekimlerine danışmalarını önerdi.

dsn2

”Şöhrete gİtmek İçİn söylenenlere kanmayIn”

Bakan sözerine şöyle devam etti;

”Televizyon programına çıkan her şahsın ne dediğini kontrol etme ve bu şahısların ağzını kapatma şansımız yok. Burada Televizyon programlarına da iş düşüyor; Program yaparken lütfen bilgisinden emin olduğunuz farklı uzmanları da programlarınıza davet edin. Halkımıza önerim; Şöhrete gitmek için söylenmiş olanlara kanmayın! Bu bilgi kirliliğinde kafanıza takılan soruları aile hekimlerine ve devlet hastanesindeki uzman hekimlere sorun.”

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın bir saatlik programında geçtiğimiz hafta ve bu hafta olan şiddet olayları ile ilgili hiç bir yorum yapmaması ve sağlıkta şiddet ile yasa hazırlığının yapılıp yapılmaması konusunda bilgi vermemesi de kafamıza takılan kısımlar oldu!!

Yorum bırakın