Organlarla ilgili bildiklerinizi unutun: Yeni bir organ keşfedildi!

DSN- Mezenter ilk defa 1508 yılında İtalyan Leonardo da Vinci tarafından tanımlandı, ancak  yüzyıllar boyunca göz ardı edildi.

Daha önceden Mezenterin; sindirim sisteminin birkaç parçalanmış yapısı olduğu düşünülüyordu, aslında bu yapının bir organ olduğu ortaya çıktı.

Limerick Universite Hastanesi’nde çalışan ve bu çalışmaya imza atan J Calvin Coffey, henüz işlevinin ne olduğu bilinmese de ” tamamen yeni bir bilim alanı”nın açıldığını ifade etti.

Bununla birlikte, Mezenter’in organı olarak tanımlanması, rolünün vücudu nasıl etkilediği ve hastalıkla mücadelede hangi bölümde oynayabileceği konusunda yeni araştırmalar yapmanın ilk ve en önemli adımı olarak kabul ediliyor!

Lancette yayınlanan makale‘de;

Mezenterik yapının netleştirilmesi birçok soruyu gündeme getirdi ancak aynı zamanda doğal ve uygulamalı bilimler arasında ileride yapılacak araştırmaları yönlendirecek bir platform sağladı. Mezenterinin çeşitli anatomik ve diğer özellikleri ayrıntılı olarak belirtilmelidir. doktorlarsitesinet. Lenfatik, nörolojik, vasküler ve bağ dokusu komşuluğu, mezenter’in merkezi bir konumda olduğu anlamına gelir. Mezenterinin bağırsak, vasküler, endokrin, kardiyovasküler veya immünolojik sistemlerin bir parçası olarak görülüp görülmeyeceği henüz belirsizdir, çünkü bu sistemlerin hepsinde önemli rolleri vardır. Etkileri hematolojik, immünolojik, endokrin, metabolik ve diğer düzeylerde araştırılmaktadır.
Birçok organın,ancak hepsi değil, ayrı bir işlevsel birimi vardır. Mezenterinin fonksiyonel birimi bilinmemektedir ve ayırt edici bir hücre türünün öncelikle işlevselliğinden sorumlu olup olmadığı araştırılmalıdır. 
Clarification of mesenteric structure has raised many questions, but has simultaneously provided a platform from which to direct future investigations across natural and applied sciences. Various anatomical and other features of the mesentery need to be detailed. Contiguity of lymphatic, neurological, vascular, and connective tissue means that the mesentery occupies a central position. Whether the mesentery should be viewed as part of the intestinal, vascular, endocrine, cardiovascular, or immunological systems is so far unclear, as it has important roles in them all. Its effects are being investigated at haematological, immunological, endocrine, metabolic, and other levels.
Many, but not all, organs have a distinct functional unit. The functional unit of the mesentery is unknown, and whether a distinctive cell type is primarily responsible for its functionality should be investigated.

Vücudumuz’da; yaşamsal olan 5 organ; kalp, beyin, karaciğer, akciğer ve böbrek ile birlikte, mezenterin de artık dahil olduğu 79 tane  organ bulunuyor. doktorlarsitesi.net

Çığır açan bu bulgu sayesinde, dünyadaki tüm textbooklar güncelleniyor. dsn.  Yeniden sınıflandırılmasının ardından  tıp öğrencileri artık mezenterin ayrı bir organ olduğunu öğreniyorlar.

Dünyanın en ünlü anatomi atlaslarından Gray’s Anatomy’de, yeni tanımı içerecek şekilde güncellendi.

Çeviri: DoktorlarSitesi.NET (DSN)

Yorum bırakın