Facebook’da Bilgi Paylaşan Doktor Annelerin Sayfası “Doktor Anneler”

Bir süredir Facebook’da kendi kapalı grupları içinde paylaşımlarda bulunan on binden fazla doktor annenin artık herkese açık bir Facebook sayfası var: Doktor Anneler

Doktor Anneler Facebook sayfasının yöneticilerinden olan Dr Başak SARITUNALI ile sayfanın kuruluş hikayesini, amaçlarını ve hedeflerini konuştuk.

Facebook’da yaklaşık 1 sene önce kurulan kapalı bir grubumuz var. Grubumuzun 12,000 üyesinin tamamı doktor annelerden oluşuyor.” diyen Sarıtunalı grup içinde bir çok konunun ele alındığını belirterek “Doktor ve anne olmak üzerine, mesleğimize, anneliğimize ve çocuklarımıza dair deneyimlerimizi, bilgilerimizi paylaştığımız, birbirimize hemen hemen her konuda destek olduğumuz bir gruba sahibiz.” dedi.

Gündemi takip edip gördüğümüz okuduğumuz bir çok yanlış bilgi, işin uzmanı olmayan kişilerin sağlık konusunda yaptıkları açıklamalar, hem doktor hem anne olarak bizi çok rahatsız ve tedirgin etmeye başladı. Bu sebeple doğru bilgiyi doğru şekilde aktarabilmek için koruyucu hekimliği göz önünde tutarak sosyal medyada var olmak istedik.” cümleleriyle ilk hareketin başladığını belirtti.

Sarıtunalı süreci ve amaçlarını ise şöyle anlattı: “Önce grubumuzun görünen yüzü olarak Instagram hesabımızı açarak hemen her gün kısa ve güncel bilgiler vermeye çalıştık. Ardından Twitter hesabımızı aktifleştirdik. Son olarak Doktor Anneler adında Facebook sayfamızı açtık. Amacımız, işin uzmanı olan doktorlardan doğru bilgiyi, yalın ve anlaşılır şekilde aktarabilmek, doğru cevapları verebilmek, hastalık ve sağlık konularında güncel ve geçerli kaynaklar sunabilmek ve kafalardaki soru işaretlerini bir nebze olsun azaltabilmek.

Sosyal medya hesaplarında paylaşılacak konuları gündeme göre belirledikleri ve grup üyelerinden gönüllü doktor annelerin yazdığı yazı, derlediği bilgi ve görsellerin paylaşıldığı belirtildi. Türkiye’de başta anneler olmak üzere sosyal medyayı kullanan ve sağlık konularını merak eden herkese ulaşma hedefleri olduğu dile getirildi.

Doktor annelerin sosyal medya hesapları şu şekilde
Facebook: Doktor Anneler
Instagram: Doktor Anneler
Twitter: doktoranneler

Herkese açık paylaşım yapmaya yeni başlayan duyarlı ve bilgili doktor annelerin biraz zaman ve iyi bir planlama ile sosyal medyada önemli bir yer edineceğini düşünüyor, kendilerine başarılar diliyoruz.

Yorum bırakın