10 Bin Doktorun Hayatı Yine Ertelendi!

ÖSYM 17 Mayıs 2017 tarihli yaptığı açıklamada TUS Sonuçlarının Ertelendiğini Duyurdu!

2017 İlkbahar Dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) 22 Nisan 2017 tarihinde yapıldı. ÖSYM’nin açıkladığı takvime göre sınav sonuçlarının 17 Mayıs tarihinde açıklanması bekleniyor.

“Son yıllarda neredeyse her TUS döneminde olduğu gibi bu dönemde de bir TUS dershanesinin teşvikiyle bazı doktorların seçilmiş sorulara itiraz ettiği, bu itirazlara ÖSYM tarafından verilecek cevap beklenmeden açılan ‘önleyici’ dava ve ilgili mahkeme sürecinin sonuç açıklanma ve aday yerleştirme işlemlerini aylarca uzattığı bu ortamda, bir dershanenin ÖSYM ile hesaplaşması ve çıkarları uğruna, anlaşmalı avukatı ve sınava giren bazı doktorlar aracılığıyla dolaylı da olsa TUS’a müdahil olması sınava giren binlerce hekimi rahatsız etmiş ve tepkilere neden olmuştur. Bahsi geçen dershanenin sponsorluğunu üstlendiği forum sitesinde bu durumu dile getiren, eleştiren hekimlerin mesajlarının silinmesi ve forumdan atılması da ayrıca vurgulanması gereken başka bir noktadır.

ÖSYM tarafından yapılan birçok sınavda hatalı soruların bulunduğu gerçeği ortadadır. Yaşanan tüm sıkıntıların baş sorumlusu, adaylara yönelttiği özensiz hazırlanmış sorularla ÖSYM’nin ta kendisidir ancak itiraz ve dava süreci de dikkate alındığında ortaya çıkan net sonuç; aylarca sınav sonucunu dahi bilmeden görevine başlamayı bekleyen hekimlerin mağdur durumda oluşudur.

2016 Eylül TUS’ta söz konusu dersane aracılığıyla sınava yapılan itiraz ve sorulara açılan davalar neticesinde o dönemde de binlerce hekimin TUS yerleştirme süreci aylarca gecikmiş, hem maddi hem manevi kayıplar yaşanmıştır. Daha da ilginci ÖSYM’nin itirazları sonucu tüm bu dava süreçleri ve alınan kararlar Danıştay tarafından iptal edilmiş, hekimlerin yaşadığı mağduriyet yanlarına kalmıştır. Benzer bir durumun 2017 Nisan sınavında da yaşanmaması için sınava giren hekimler bir TUS dersanesinin ÖSYM ile hesaplaşmasının kurbanı olmak istememekte, dava açılmasına karşı olduklarını belirterek mevcut dava sürecinin hızla sonuçlanmasını talep etmektedirler.

’10 yılda 50 soru iptal ettirdik, daha ne olsun?’ iddiası ile bu kriz süreci üzerinden prim yapmaya çalışanlar sadece hekimlerin mağduriyetine sebep olmaktadır.

Bu duruma tepkisiz kalmayan hekimler gerek sosyal medya üzerinden, gerek kamu kurum ve kuruluşları üzerinden tepkilerini dile getirmekte ve ÖSYM’ye sınavı daha önce belirtilen tarihte açıklaması çağrısında bulunmaktadırlar.”

Dr. Oğuzhan Yıldız      Dr. Elif Güler


 

ÖSYM 2017 NİSAN TUS SONUÇLARININ ERTELENDİĞİNİ DUYURDU

DUYURU
(17 Mayıs 2017)

2017-TUS ve 2017-STS Tıp Doktorluğu (İlkbahar Dönemi) Sonuçlarının Açıklanması hk.

22 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na (2017-TUS İlkbahar Dönemi) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup Temel Tıp Bilimleri Testindeki 9., 27. ve 33. soruların iptal edilmesine, Klinik Tıp Bilimleri Testindeki 3., 52. ve 108. soruların iptal edilmesine,

2017-TUS İlkbahar Dönemi ile sınav sorularının da aynı olması nedeniyle 2017 Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavına (2017-STS Tıp Doktorluğu İlkbahar Dönemi) ait soru iptali için açılan davalarda mahkemece uygulamaya yönelik bir karar verildikten sonra sınav sonuçlarının açıklanmasına karar verilmiştir.

İlgililere önemle duyurulur.

 

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Yorum bırakın