Bu Kabarcıklar, Kırılan Kemikleri İyileştiriyor

Bu kabarcıklar, kırılan kemikleri iyileştiriyor. Bazı ultrason tekniklerine, birkaç gen terapisi ekleyin ve bunlarında üzerine şimdi bu kabarcıklardan ekleyin daha sonra bunları karıştırın. Ne elde ettik? Kemik kırıklarının tedavisinde devrim niteliğinde bir yol bulunmuş olabilir.

Ciddi kırıkların tehlikesi

Kemik greftlerinin kullanılmaya başladığını biliyoruz ama bu durumunda ciddi yan etkilerinin olduğunu görüyoruz. Onun dışında alınan greftin, nakledildiğinde organizma tarafından kabul edilmediği de sık yaşanıyor.

Tüm bunlar kaynamayan kırıkları ciddi bir iş haline getirir. Rochester Üniversitesi Kas-İskelet Araştırmaları Merkezi Müdürü Edward Schwarz, The Verge’ye verdiği demeçte , “İnsanların, kaynamamış bir kırıkla yaşam beklentisinin pankreas kanseri ile karşılaştırıldığında daha kısa olduğunu söylesem çok şaşıracaksınızdır” dedi . “Biz atlar gibiyiz, kalkıp tekrar yürüyemeyeceksek o zaman psikolojik açıdan işimiz biter” dedi.

Domuzlardaki küçük kırıklarda işe yarayan mikro kabarcıklar

Araştırmacılar yıllardır kemik greftlerine alternatif arıyorlardı. Science Translational Medicine’da yayınlanan bir araştırma, yeni bir gelişmeye işaret ediyor. Domuzlar üzerinde oluşturulan mini kırıklar için; bazı ultrason teknikleriyle uyarılabilen, gen terapisi uygulayabilen mikro kabarcıklarla tedavi yoluna gidildi. Ve şaşırtan sonuç elde edildi.

Bu kabarcıkların içerisine protein paketçikleri koyuldu ve ultrason çubuklarıyla yayılan dalgalar sayesinde o kabarcıkların patlaması sağlandı ve yerleştirildikleri kırık bölgesindeki, kök kemik hücreleri bunları kullandı. Sonuç olumluydu ve kırılan kemikler 8 hafta içerisinde iyileşti.

Tabiki araştırmalar ilerletilmeli. Çünkü burada kullanılan domuzlar genç yaştaydılar ve yaşlı domuzlarında bu denli bir tepki verip vermeyeceği hala muamma ama gelişmeler olumlu giderse, insanlar üzerinde uygulanabilecek bir yöntem olacağı aşikar.

Video görsel;

Bu Kabarcıklar, Kırılan Kemikleri İyileştiriyor

Yorum bırakın