Kullanışlı Olduğu Halde, İlerleyen Yıllarda Zarar Verecek Alışkanlıklar

Kullanışlı Olduğu Halde, İlerleyen Yıllarda Zarar Verecek Alışkanlıklar.

Evet, belli bir yaşa kadar görünüşümüzü genlerimize borçluyuzdur ama bu tek faktör değildir. Kendi kendimize yaptığımız bazı alışkanlıklar, görünüşümüzü oldukça kötü etkileyebilir. Bu alışkanlıklardan bazılarını  sizlere sunuyoruz.

At kuyruğu şeklinde yapılan saçlar.

Saçlarınızı kökten sıkıca çektiğinizde, gelecekte saç dökülmesine ve kelliklere neden olabilir. Saçınızı kurtarmak için at kuyruklarını gevşek stillerle bağlamak daha iyi gelecektir.

Çok fazla süt içmek.

Tamamen süt içmeyi kesmeyin tabiki ama aşırı süt tüketimi; ciltte aşırı sebum üretimine sebep olabilir ve cildin daha yorgun görünmesine sebep olabilir.

Güneş kremini sadece yüze uygulamak.

Pek çok kişi artık güneş kremi kullanmayı alışkanlık haline getirdi ama hala ellerini unutabiliyorlar. Hatta yaz aylarında özellikle boyun bölgesine de uygulamayı unutmamalısınız.

Saç kurutma makinesini yakın mesafede kullanmak.

Saçları kuruturken yakın mesafeden kullanılan saç kurutma makineleri; saç tellerini daha kuru ve kırılgan yapıyor. Yaklaşık 15 sm uzaktan, orta sıcaklıkta kullanarak bu kırılganlığı azaltabilirsiniz.

Gözlerini sık sık ovuşturmak.

Gözleri sık ovuşturmak; kirpiklerinizi zayıflatır daha sonrasındaysa düşürür. Bunun yanı sıra göz altınızdaki cildi daha kızarık hale getirir ve sizi yorgun gösterir.

Kin beslemeyi unutun.

Aşırı kin beslemek, yaşınıza birkaç yıl ekleyecektir ve bu da görünümünüze yansıyacaktır.

Durmadan yüze dokunmak.

Gün içerisinde sık sık elinizi yüzünüze götürüyorsanız, çenenizi ovuyorsanız ya da burnunuzu kaşıyorsanız cildiniz gerginliğini yitirmeye başlayacaktır. Bunun yanında cildiniz enfeksiyon kapma riskiyle karşı karşıya kalacaktır.

Bütün bir evreni çantanızda taşıyorsanız.

Eğer ağır bir çanta taşıyorsanız bu durum duruşunuzu bozacaktır. Tavsiyemiz sık sık taşıdığınız elinizi veya omzunuzu değiştirmeniz.

Çok fazla besleyici krem kullanmak.

Ne kadar kaliteli olursa olsun, yüzünüze uyguladığınız aşırı krem yükü cildinizin nefes almasını zorlaştıracaktır ve bu durum cildinizde istemediğiniz lekelere yol açacaktır. Hatta göz altında morluk ve halkalara da yol açacaktır eğer “kremden yaptığınız o ekstra dokunuzu” kaldırmazsanız.

 

Yorum bırakın