Kilis Diş Sağlığı Hastanesine Suriye’li Başhekim

Sosyal medyada hızla yayılan KİLİS Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine BaşhekimOlarak Suriyeli Ahmet Al Muudi Atandı. NOKTA!” paylaşımı rekora doğru koşuyor.

Kilis Diş Hastanesi Baş Hekimliğine, aslen Suriyeli olan ve Türk vatandaşlığına da geçen Ahmet Taher Almofti atandı.

Suriye’nin Halep kentine bağlı ilçesi Azez’de görev yaptığı öğrenilen Almofti’nin, Suriye görev gücünde çalışarak, bu ülkeye giriş çıkış yaptığı, ancak hastanede fiili görevde bulunmadığı halde maaş aldığı öne sürüldü.

Kilis İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani’nin ise atama haberini doğruladığı öğrenildi.

 

Kilis Diş Sağlığı Hastanesine Suriye’li Başhekim” üzerine 2 yorum

  1. Lütfen haberlerinizi ve kaynaklarınızı iyi araştırın. Ahmet Taher Almofti tıp eğitimini Türkiye’de almıştır ve eşi de bir Türktür. Kendisi Bursa’da da devlet memuru olarak çalışmış Suriye asıllı TC vatandaşıdır. TKHK merkez teşkilatında da hizmet vermiş değerli bir hekim arkadaşımızdır. UMKE bünyesinde aynı operasyonlarda gönüllü olarak kendisiyle çalıştım. Lütfen haber kaynaklarınızı kontrol edin, acil sağlık hizmetleri kapsamındaki görevlerinin bir kısmının detayları kamuoyuna açık olmayabilir. Şahsen tanıdığım bir isim olması nedeniyle bu yorumu zaruri gördüm. Saygılarımla.

    Beğen

  2. şaka mı bu şimdi ? biri bana şaka desin. Amerikada bile vatandaşlık almak için 13 sene ikamet istiyor adam senden. Doktor öz bile 28 sene görev yaptıktan sonra Prof olabildi.

    Beğen

Yorum bırakın