‘Barış’ adı altında ‘Terör Örgütlerinin Gönüllü Şakşakçıları’ Operasyona Karşı!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı’nın durdurulması için milletvekillerine mektup gönderen 170 aydın için, ‘Terör örgütlerinin gönüllü şakşakçıları’ ifadesini kullanırken, ‘Bunları milletimize şikayet ediyorum. Böyle aydın olmaz olsun’ dedi.

Afrin operasyonun durdurulması için Meclis’teki milletvekillerine, aralarında eski bakan, milletvekili, yazar, yönetmen, oyuncu, senarist, gazeteci, sivil toplum örgütü ve kadın kurumları temsilcilerinin bulunduğu 170’i aşkın ismin imzanın bulunduğu mektup gönderilmişti. Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ mektupla ilgili sert konuştu. Bozdağ, “Bunlar hep bildik tipler. Terör örgütlerinin gönüllü şakşakçıları, gönüllü destekçileri. Barış kavramı altında terör örgütlerine, onların teröristlerinin çökertilmesine dönük başlayan harekatı, operasyonu zayıflatmak için kamuoyu oluşturuyorlar. Bunları bir kez daha milletimize şikayet ediyorum. Böyle aydın olmaz olsun.” dedi.

Ünlü isimlerden Afrin mektubu: “Savaşı durdurun”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, A Haber canlı yayınında ABD’nin Suriye sınırında 30 kilometrelik bir güvenlik hattı oluşturulması önerisini değerlendirdi.

Bu konunun ayrıca düşünülmesi gerektiğini, şu an sadece Zeytin Dalı Harekatı’na odaklandıklarını söyleyen Bozdağ, “ABD’nin bu noktaya gelmesi önemli. Ancak Türkiye ile ABD arasında güvensizlik var. ABD’nin söyledikleri başka icraatleri başka oluyor. ABD’nin söyledikleri sahada yankılanmıyor” ifadelerini kullandı.

Yorum bırakın