Sağlık alanında çok personel açığımız var!!

Sağlık Bakan açıkladı! 50 bin hemşire açığı var!Sağlık bakanlığı personel alımı ne zman olacağına dair açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık alanında şuanlık 50 bin personel açığını belirterek 2015 yılı içerisinde alım yapacaklarını açıklanayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu aslında büyük bir müjde daha verdi ve 50 sağlık atanma şansının yüksek olduğunu sinyalini verdi.Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katıldığı bir televizyon programında “20 bin hekim, 50 bin de hemşire açığı var.” dedi.Bursa 1. sıra milletvekili adayı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bursa’da AS TV’de katıldığı “Platform Özel” programında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Müezzinoğlu, milletvekili kelimesinin 78 milyonu temsil eden bir kelime olduğunu belirterek, “1992 yılında Refah Partisi’nde siyasete başladım ve ardından AK Parti çatısı altında İstanbul İl Başkanlığı görevini yaptım. Bu dönem de siyaseten çok büyük destek aldım. Türkiye halkı, samimiyeti, iyi niyeti ve gayreti hep ödüllendirmiştir. Şayet ortada samimiyet ve iyi niyet varsa tereddütsüz olarak karşımıza çıkıyor. 2011 seçimlerinde Milletvekili seçilmemle Edirne’de son derece güçlü bir siyaset bağı kurduk. Eğer ki Edirne değil, Hakkari’de vekil olsaydım yine aynı gayretle çalışırdım” dedi.

“BURSA’NIN YARINLARINA AİT HEDEFLERİMİZ VAR”

Müezzinoğlu, birinci sıradan aday gösterildiği Bursa için açıklamalarda bulunarak, “Bursa önemli dinamikleri olan, medeniyetin dünya tarihine kök saldığı bir şehirdir. Bursa benim için görev yeri olarak gece gündüz çalışacağım, gönül dünyam olarak da mutlu olacağım bir şehirdir. Sanayi, tarım ve turizmde güçlü olan Bursa’yı çok daha iyi lokomotif bir noktaya taşıyabiliriz. Bursa’nın yarınlarına ait hedeflerimiz ve dertlerimiz var. Bursa’nın kaderine ve geleceğine her zaman sahip çıkacağız” diye konuştu.

Doğanköy’e yapılması planlanan 1350 yataklı şehir hastanesiyle ilgili birçok aksilik yaşadıklarını belirten Müezzinoğlu, ’’Mahkeme kararları dolayısıyla birçok sorunlar yaşandı, dernekler itiraz etti, yürütmeyi durdurma kararları verildi. Yer konusunda anlaşmazlık oldu. Ancak daha sonra İzmir Yolu üzerinde Doğanköy’e inşa etme kararı aldık. Yüklenici firmaya da devrini yaptık. İnşallah 9 Mayıs’ta şehir hastanesinin temeli atılacak. Temel atma süreci Bursa milletvekili olarak bize nasip oldu. Bursa’da bu kaybettiğimiz süreci telafi edeceğiz. Mayısta temeli atarsak 2 yıl sonra yine mayıs ayında açılışını yaparız. Bursa’yı sağlık turizminin başkenti yapma gibi bir hedefimiz var” şeklinde konuştu.

20 BİN HEKİM AÇIĞIMIZ VAR

Açıklamalarında, bakanlığı ile ilgili de bilgi veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ambulans helikopter ve uçak taleplerinin olduğunu söyledi. En büyük sorunlarının yetişmiş insan problemi olduğuna dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, 20 bin hekim , 50 bin de hemşire açığı bulunduğunu ifade etti.

kaynak:HABER GAZETE

Sağlık alanında çok personel açığımız var!!” üzerine bir yorum

Yorum bırakın