Tıpta Uzmanlık Sınavı yapıldı! Yeni ÖSYM Başkanı’ndan Bir Ricamız Var

12 Nisan 2015 tarihinde  2015-TUS İlkbahar Dönemi Sınavı gerçekleştirildi. 10 bin civarındaki hekimin hayatını çok önemli derecede etkileyecek bu sınav için yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir’den hekimler olarak; Bilgi Edinme Kanunu kapsamında Anayasal hakkımız olan girmiş olduğumuz sınavın tüm sorularının şeffaflık ve açıklıkla yayınlanmasını istiyoruz.

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir zamanında çokça gündeme gelen ve tartışmalara sebep olan sınav sorularının açıklanmaması ve sonrasında %10’unun açıklanması kamuoyu tarafından büyük bir tepki ile karşılandı. Herkes bu durumdan büyük endişe duydu. Anayasa Mahkemesi’nin soruların açıklanmasına dair karar almasına rağmen,  Danıştay’ın da soruları kamuoyuna açıklayın kararına rağmen ÖSYM tüm bu hukuksal kararlarını hiçe sayarak inatla soruları açıklamamaya gayret ve özen göstermiştir!

İnsanların hayatlarını ve geleceklerini çok önemli bir ölçüde etkileyen ÖSYM gibi bir kurumun yeniden güven kazanması adına, şeffaflık adına ve şaibelere yer bırakmayacak şekilde eskiden olduğu gibi soruların tekrardan kamuoyu ile paylaşılması, hatalı ve yanlış soruların üstünün kapanmaması adına Ömer Demir’i göreve davet ediyor ve bu hak gaspına son verilmesini istiyoruz. @doktorlarsitesi

Anayasa Mahkemesi, 5 Aralık 2014’te sınav soru ve cevaplarının, ‘Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’ kapsamı dışında bırakılmasını öngören kanun hükmünü iptal etti.

Danıştay 8. Dairesi, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) üniversite sınavında sorulan soruların yalnızca yüzde 20’sini açıklayacağına ilişkin kararının yürütmesini oy çokluğu ile durdurdu.

Yorum bırakın