AHEF 17 Nisan’da #DrErsinArslan’ın öldürüldüğü hastaneyi ve kabrini ziyaret etti

Gaziantep’te 2012 yılında hasta yakını tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin ARSLAN, adını taşıdığı hastanede anıldı.
AHEF Yönetim Kurulu üyeleri ve AHEF’ e üye il dernek başkanları ve dernek üyeleri ilk önce Dr. Ersin ARSLAN’nın mezarını ziyaret ederek, ailesine taziyelerini bildirdiler.

17 Nisan 2012 tarihinde hasta yakını tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Dr. Ersin ARSLAN için daha sonra kendi adını taşıyan hastanede ölümünün 3’üncü yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi.

Birçok kentten( Trabzon, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa, Adana, Kilis, Zonguldak, Gümüşhane,Şanlıurfa,Nevşehir, Samsun gibi ) sağlık çalışanlarının katıldığı anma töreninde Dr. Ersin ARSLAN için saygı duruşunda bulunuldu.
Anma töreninde konuşan Aile Hekimleri Derneği Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat GİRGİNER, her yıl 17 Nisan’da Ersin Arslan’ı unutturmamak için anacaklarını belirterek, şunları söyledi:
“Federasyon olarak her 17 Nisan tarihinde şehit kardeşimiz Ersin Arslan’ı kimseye unutturmamak için buradayız. Geçen 3 yılda ne olduğuna baktığımızda ise, sağlık çalışanlarına şiddetle ilgili meclisten çıkan sağlıkçılarla ilgili torba yasalar, yeni yönetmeliklerle sağlık çalışanlarına özlük hakkı her gün kötüleşirken, sağlık çalışanlarına şiddetle ilgili herhangi bir yasal düzenleme çıkmamasını kınıyoruz.” dedi.

Anma törenine ev sahipliği yapan Gaziantep Aile Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Julide Osmanlıoğlu Aksoy, ” Sağlıkta şiddetin sona ermesi için etkin ve çaydırıcı sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkartılması gerektiğini” söyledi.

AHEF Başkanı Dr. Murat GİRGİNER, AHEF 2. Başkanı Dr. Hakan UZUN, Gaziantep Aile Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Julide Osmanlıoğlu AKSOY, Gaziantep Aile Hekimliği Derneği 2. Başkanı Dr. Ahmet Doğan YARDI’ nın yer aldığı heyet, Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur ALADAĞ ve Gaziantep Valisi Ali YERLİKAYA’ yı makamında ziyaret ederek, sağlıkta şiddetin önlenmesi için görüş alışverişinde bulundular.

AHEF

ersin arslan

Yorum bırakın