İnsan müsveddesi bu kez de Bursa’da ortaya çıktı!

İnsan müsveddesi İ.Ş.’nin

TCK 125. madde; kamu görevlisine hakaret suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası ile,

86. madde; kasten yaralama suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle,

sağlıkta şiddet ve iç güvenlik yasası gereği tutuklu yargılanması gerekmektedir!

—-

Orhangazi Devlet Hastanesi’nde ortopedi uzmanı olarak çalışan Op. Dr. Şener Özbölük’ün, bir hasta yakını tarafından yumrukla darbedildiği ileri sürüldü.

İddiaya göre, hasta yakını İ.Ş, hastalarını muayene ettiği sırada polikliniğine girdiği Özbölük ile henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştı. Daha sonra Özbölük’ü yumrukla darbeden İ.Ş, polis ekiplerince gözaltına alındı.
Kaşı açılan ve vücudunun bazı bölgelerinde darp izi bulunan Özbölük, aynı hastanede tedavi altına alındı. Özbölük’ün kaşına ameliyathanede dikiş atıldı ve müşahedeye alındı.

İ.Ş. ise Orhangazi Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

– Sendikalardan ortak basın açıklaması

Sağlık Sen Temsilcisi İdris Çolak, Türk Sağlık Sen Temsilcisi Akif Evirgen ve SES Temsilcisi Meryem Ülgün, ortak basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

Hastane Başhekimi Uzman Dr. Hasan Kocaefe ve personelin de destek verdiği açıklama, hastane önünde yapıldı.

Çolak, sağlık çalışanlarının, insan sağlığı için emek veren, gece gündüz demeden fedakarca koşuşturan, yeri geldiğinde ailesini, çocuklarını ihmal eden, adanmış ruhlara sahip kahramanlar olduğunu dile getirerek, “Şiddet, hangi kesimden kime gelirse gelsin her türlü şiddete karşıyız. Bu gidişat durdurulmalı, şiddete karşı topyekun seferberlik ilan edilmelidir. Şiddete karşı yasal yaptırımların ağırlaştırılmasının önemli olduğu kanaatini taşımaktayız. Menfur saldırıya maruz kalan doktorumuza acil şifalar dileriz” diye konuştu.

Medimagazin

İnsan müsveddesi bu kez de Bursa’da ortaya çıktı!” üzerine bir yorum

Yorum bırakın