Yılın En İyi Sağlık Sitesi Belli Oldu

Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TürkMSIC), ülke genelindeki tıp fakültesi öğrencileri arasında yapılan oylama ile ‘yılın enleri’ni seçti.

3 hafta boyunca Türkiye’deki tüm tıp fakültesi öğrencilerinin katılımına açık ankette en yüksek oyu alarak seçilenler, Maltepe Üniversitesi’nde düzenlenen 4. Tıp Öğrencileri Sempozyumu’nda açıklandı. “Yılın En İyi Sağlık Sitesi” kategorisinin kazananı Doktorlarsitesi.Net oldu.

@doktorlarsitesi yönetimi TurkMSIC Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tuğba Akçaoğlu’nun elinden ödülünü aldıktan sonra kısa bir konuşma yaptı. Konuşmada şu açıklamalara yer verildi: “ Sayfamıza en çok sorulan sorulardan birini cevaplandırarak başlamak istiyoruz, ‘Doktor musunuz?’ evet doktoruz. Yüzyılın Cerrahı seçilen Ordinaryüs Prof. Dr. Gazi Yaşargil ile aynı kürsüde ödül almaktan son derece mutluluk ve onur duyuyoruz. Özellikle son 1 yılda göstermiş olduğumuz gayret ve özverinin değerli genç meslektaşlarımızın oyları ile ödüllendirilmesi bizi gururlandırmıştır.”denildi.

Sosyal medyayı en iyi kullanan Bakanlık seçilen Sağlık Bakanlığımız kusura bakmasın ama kendilerinden yaklaşık 150 bin fazla takipçiye sahibiz, ifadeleri ise salonda gülüşmelere neden oldu.

Günümüzde bazı basın ve medya kuruluşlarının en ufak hatalarda hekimleri maalesef nasıl giyotin altına yatırdıklarına, daha soruşturma ve davalar sonuçlanmadan tabiri caizse hekimlerin kalemini nasıl kırdıklarına şahit oluyoruz. Bu kürsüden bu şekilde yayın yapanlara basın yayın ilkelerini ve etiğini hatırlatmak istiyoruz.

Üzerinde en çok durduğumuz bir diğer konu ise sağlıkta şiddettir. Toplumsal olarak hızla artan şiddet olaylarında maalesef en çok zarar gören ve etkilenen meslek grubu biz sağlıkçılarız. Göksel hocamız gibi, Ersin Arslan gibi daha başka hekimlerimizi kaybetmemek adına yetkililerin bu soruna çok acil çözüm bulmalarını temenni ediyoruz.” Açıklamaları ile sağlık haberlerini ele alan basın kuruluşlarına gönderme yapılarak sağlıkta şiddete halen çözüm bulunmadığına dikkat çekildi.

“Sosyal medya kullanımın önemi ve bilincinde olarak biz doktorlarsitesi sosyal medyanın tüm alanlarında etkin ve aktifiz. Facebook twitter instagram /doktorlarsitesi yazdığınızda bize ve adreslerimize ulaşabilirsiniz. Ayrıca doktorlarsitesi tarafından desteklenen medunya.com sitesinde, tüm öğrenci arkadaşların da üye olup paylaşımda bulunabileceğinizi sesini yazılarını haberlerini milyonlarca kişiye ulaştırabileceğinihatırlatırız.” denilerek doktorlarsitesi’nin bir bütün olarak tüm platformlarda aktif ve etkin olduğu vurgulandı.

Son olarak, “Almış olduğumuz bu ödülü başta Prof. Dr. Göksel Kalaycı ve Op. Dr. Ersin Arslan olmak üzere tüm sağlık şehitlerine ithaf ediyoruz.” diyerek konuşmasını tamamlayan yönetim salondan büyük alkış aldı.

yılın sağlık sitesi

Yılın En İyi Sağlık Sitesi Belli Oldu” üzerine 4 yorum

Yorum bırakın