Sözde Ermeni Soykırımını Adeta Üstü Kapalı Tanıyan TTB’ye Tokat Gibi Yazı!

Türk Sağlık Sen başkanı Önder Kahveci, 1915 tehciriyle ilgili Ermenistan Tabipler Birliğine mektup gönderen TTB’ne cevap niteliğinde  açık bir mektup gönderdi. İşte o mektupta yer alan ifadeler; ”  Bizi yine şaşırtmadınız. Bölücülerin hapishane şartlarının iyileştirilmesi, ana dilde eğitim talebi, Kobani günü derken ermeni meselesinde de Türk milletinin karşısında yer almışsınız.

1915 yılında yaşanan tehcirle ilgili Ermenistan Tabipler Birliğine bir taziye mektubu yazmışsınız.

Türk milleti aleyhine yürütülen bir organizasyona yine bir omuzluk destek vererek misyonunuzu yerine getirmişsiniz.

Tarihi gerçeklerin üstünü Türk düşmanlarının yalanları ile örtmek konusunda yine bayağı uğraşmışsınız.

O dönemde Ermeni çeteleri tarafından katledilen 580 Bin Müslüman hiç aklınıza gelmemiş.

Çanakkale’de vatan ve millet için şehit düşen 250 Bin vatan evladını hiçbir zaman yad etmediğiniz gibi ermenilerin vahşetini yine görmezden gelmişsiniz.

Tehcirin 100. yıl dönümünü fırsata çevirip Türk milletini soykırımla suçlayanlara “ Biz Türk Milleti olarak gittiğimiz her yere hoşgörü ve adalet götürdük. Soykırım sizlerin işidir’ diyememişsiniz.

Tarihi gerçekler arşivler ışığında araştırılsın önerisini bile dile getirememişsiniz.

Türkiye için bir çaba harcamak yerine, hedef gösterilmesine kendi çapınızda destek vermişsiniz.

Yazdığınız mektupta Ermeni çetelerinin 100 yıl önce katlettiği Türkleri unuttunuz Ermeni Asala terör örgütünün Avrupa’da katlettiği vatan evladı 40 diplomatımızı Hocalı’da daha dün yapılan soykırımda katledilen kardeşlerimizi niye hatırlatmadınız.

Doğu Türkistan’da Çin devletinin sistematik soykırımını, Bosna’da Sırpların vahşetini, Suriye’de ve Irak’ta Türkmenlerin katliamlarını niye hiç sorgulamadınız. Taziyeler yayınlayıp, mektuplar yazıp vahşet yaptınız demediniz.

Ermeni tabipler birliğine yazdığınız mektubu birlikte çalışmalar temennisiyle tamamlamışsınız.

Ermeni Tabipler Birliğine gösterdiğiniz yakınlık ve Türk Milletine atılan iftiralar yerine keşke  İngiliz işgaline karşı 14 Mart 1919’da okullarının iki kulesi arasına büyük bir Türk Bayrağı asarak işgale karşı direnişi ilan eden Tıbbiyelileri hatırlasaydınız,

Bugünkü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, eski adıyla Daru’l-Fünun’da Çanakkale’ye cepheye giderek şehit olan 2 bin 500 Tıbbıyelinin ruhu ile geleceğe ve olaylara baksaydınız.

Keşke Sivas Kongresinde manda fikri ortaya atıldığında şiddetle itiraz ederek “  Tıbbiyeliler beni buraya istiklâl davamızı başarma yolundaki mesaiye katılmak üzere gönderdiler, mandayı kabul edemem. Eğer kabul edecek olanlar varsa, bunlar her kim olurlarsa olsunlar şiddetle red ve takbih ederiz. Farz-ı mahal (örnek olarak), manda fikrini siz kabul ederseniz, sizi de reddeder, Mustafa Kemal’i vatan kurtarıcısı değil vatan batırıcısı olarak adlandırır ve tel’in ederiz (lanetleriz)’ diyen Tıbbiyeli Hikmeti anlamaya çalışsaydınız.

Ama bunları yapmadınız.  Tıbbiyelerinin kemiklerini sızlatmaya, sizi var eden ruhu inkara devam etmekte ısrarcısınız.

Mektubu sonlandırırken arzu halimizi de size aktarıyor,  ya isminizde yer alan Türk adına uygun hareket edip, Tıbbiyelilerin ruhlarını daha fazla incitmeyin ya da Biz Türk Tabipler Birliği değiliz diyerek kendinizi, isminizi, cisminizi yeniden tanımlayın.” diyerek tepkilerini dile getiren açık bir mektup yayınladılar.


Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, 1915 olaylarının 100. yılı dolayısıyla Ermenistan Tabipler Birliği’ne mektup gönderdi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan’ın imzasıyla, Ermenistan Tabipler Birliği Başkanı Dr. Parounak Zelvian’a gönderilen mektupta, 1915 yılı ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak Ermeni halkının acılarının paylaşıldığı belirtilerek, “Bütün içtenliğimizle, toplumlarımıza, insanlığa karşı sorumluluğumuz ve hekim duyarlılığıyla, halklarımızın yakınlaşabilmesi ve yaraların sarılabilmesi, insanlığa benzeri acıların yaşatılmaması için birlikte çalışmalar yapma isteğimizi iletiyoruz” denildi.

Mektup aşağıdadır:

24 Nisan 2015

Dr. Parounak ZELVEIAN

Başkan

Ermenistan Tabipler Birliği

Sayın Dr. Zelveian,

Acı  ve ızdırabı azaltmak üzere yemin eden biz hekimler, gerek toplumsal boyutta gerekse de bireysel düzeyde yaşanan tüm acıları, gözyaşlarını, ızdırabı, duygusal kırgınlıkları, travmaları kuşkusuz ki en yalın haliyle anlama olanağına sahip bir mesleğin üyeleriyiz.

Ne yazık ki insanlık tarihi, mazlum insanlara, halklara yaşatılan acılarla doludur. 1915 yılında üzerinde yaşadığımız topraklarda yaşananlar da bunların örneklerindendir. O yıl ve izleyen zamanlarda bin yıl barış içinde yaşayan halkları birbirinden koparan felaketler yaşandı. Bu felaketlerin acılarını, devam eden tahribatlarını kişisel ve toplumsal düzeyde yaşamaya devam ediyoruz.

Hekimler olarak biliyoruz ki hakikat herkesi iyileştirir. Tarihsel deneyimler göstermiştir ki mazlum halklar, onlara yaşatılan acıları anlayan, onarma çabasına girişen bir toplumsal duyarlılık karşısında yaralarını daha kolay sarar. Bu iyileştirme süreçlerinde biz hekimlere görev düştüğünü biliyoruz.

Ermeni halkının evlatları siz değerli meslektaşlarımızın, 24 Nisan 1915 ve sonrasında yaşanan, halen etkileri süregelen olaylardan kaynaklı yoğun acılarınızı anlıyor ve paylaşıyoruz. Bütün içtenliğimizle, toplumlarımıza, insanlığa karşı olan sorumluluğumuz ve hekim duyarlılığıyla, halklarımızın yakınlaşabilmesi ve yaralarının sarılabilesi, insanlığa benzeri acılar yaşatılmaması için birlikte çalışmalar yapma isteğimizi iletiyoruz.

En derin saygılarımız ve dostluk duygularımızla,

Dr. Bayazıt İlhan

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı

Sözde Ermeni Soykırımını Adeta Üstü Kapalı Tanıyan TTB’ye Tokat Gibi Yazı!” üzerine bir yorum

  1. ERMENİSTAN HAYRANLIĞININ ÖZEL NEDENİ NE?

    Kafkasya’da, Kırım’da, Balkanlarda, Azerbeycan’da, Filistin’de 100 yıldır yaşanan acılar için mektup yazdınız mı?

    Acı çeken bu insanlar, emperyalistler topraklarımızı işgal ettiğinde bizim insanımızdı.

    Milyonlarca insanımıza resmen soykırım yapıldı. Haberiniz var mı? 

    Yoksa bunlar insan değil mi? Bu insanların çektikleri acı değil mi? 

    Ermenistan hayranlığının ve yakınlığının özel bir nedeni var mı? Ne?

    Beğen

Yorum bırakın