Eş durumundan atanamayanlar..

Arada sırada da olsa memurların yararına olacak ender bir yasa çıkarılır. Çıkarılır çıkarılmasana da; illa ki, ama illa ki bir bahane bulunup, istisna konulup bu yasadan yararlandırılmaz…

Bundan bir birbuçuk sene önce torba yasanın içinde yapılan değişikliklere bir göz atalım. Yasaya göre memurların eş durumu tayinlerinde artık kıdem-ünvan üstünlüğü aranmayacak, eşi 3 yıldır kesintisiz özel sektörde çalışanlar da eş durumu tayininden yararlanabilecek diye duyurulur. Başta havuz medyası olmak üzere “memurlar yaşadı” diye başlıklar atılarak ortalık ayağa kaldırılır..

http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2014/08/23/sskli-esi-olan-memur-yasadi

http://www.memurlar.net/haber/480086/7.sayfa

Şimdi de sağlık bakanlığı’nın uygulamasına bakalım, örnek olarak çekilen 59. dönem devlet hizmet yükümlülüğü (bilinen adıyla zorunlu hizmet) kurasında doktorların eş durumu başvurularına verilen red yanıtlarından bir kısmını inceleyelim:

YKROUYx

Dikkat etmeniz gereken sağ tarafta gördüğünüz reddedilme nedenlerinden de anlaşılacağı gibi yeni çıkan kanunmuş, yönetmelikmiş, sağlık bakanlığının umurunda değil.

Artık yürürlükten kaldırılmış olması gereken ast kıdem-üst kıdem ayrımına aynen devam etmekte.(Edilmeyen yer var mı?)
Eşi özel sektörde çalışanlara ise “atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 21. maddesine göre” denilerek red verilmiş.

İlgili madde olağanüstü ve özel durumlarda tayini anlatıyor ve başta eş durumu olmak üzere bir sürü tayin sebebi anlattıktan sonra tabip ve uzman tabipler stratejik personeldir; (o da ne demekse?) ve atamalarında diğer personele tanınan bazı hak ve istisnalardan yararlanamazlar, o yüzden hiç boşuna çabalamayın sizi kafamıza göre bir yere atayacağız diyor…

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/03/20130326-8.htm

Fakat bu yönetmelik mart 2013 tarihli ve yeni çıkan ağustos 2014 tarihli torba yasadan sonra teknik olarak ilgili maddelerin yürürlükten kalkması gerekmezmiydi..?

Ama kime anlatıyorsun? Bakanlığın umurunda değil ki..

İsteği reddedilen kişilere de ayrıca üzüldüm yahu, Konya’ya, Isparta’ya, Adana’ya, Kütahya’ya falan atanmak istemiş, ben nişantaşı’ndan başka yerde çalışmam dememiş ki..

Peki bu kişilerin doktor olmaktan başka ne günahı vardı allah aşkına? Başka memurların evliliği evlilik de, doktorlar nikahsız “dost hayatı” mı yaşıyor lan?! Bi deyiverin hele…

Yorum bırakın