Hastalarımızdan gelenler: “Nasıl baktı ya o huysuz doktor sana akrabası mısın ?”

Selamlar bugün yaşadığım bir olayı paylaşmak istedim örnek teşkil eder belki. Sabah kalktığımda dünden kalan halsizliğim çarpıntım ve öksürüğümle cebelleşiyordum. Randevu almamıştım geçer nasılsa şimdi meşgul etmeyeyim kimseyi diyerek ertelemiştim sağlığımı. Fakat işimi aksatınca sabah kalktım ve hastanenin yolunu tuttum Acile gitmedim çünkü acil değildim can kaybına organ kaybına neden olacak bir durum değildi grip halsizlik öksürük ve çarpıntı.

Poliklinik oldukça kalabalıktı herkesin çıkmasını bekliyordum. Oradaki diğer bekleyenlerle konuştum. Randevun yoksa almaz içeriye o doktor çok sert ukala bir adam dediler. Bakmaz dediler randevu al gel dediler azarlar dediler. Doktora küfür edenler üstüne saldıranlar bela okuyanlar bitmedi. Kuyruğun sonuna doğru içeriye girdim kapıyı çaldım sert mizaçlı adam beni karşıladı

-Buyrun ?
+ Merhaba hocam randevum yok acil olmadığımı düşünerek acilede gitmedim. İnatçı bir öksürüğüm ve bazı yakınmalarım var . Randevu almak içinde bugün çok geç kalmıştım rica etsem ilgilenir misiniz ?

O sert mizaçlı adam durdu gülümseyerek yüzüne baktım hayır dese oradan ayrılacaktım. Geçin açın sırtınızı dedi beni muayene etti onca yorgunluğuna rağmen.
-Kulak burun boğaza gitmeniz lazım ciğerleriniz normal duruyor ancak onda da randevunuz yok sanırım eğer bakmazsa gelin ben yazayım ilaçlarınızı ama bakarsa da gelip haber verin olur mu dedi .
Teşekkür ettim el sıkıştım sinirli doktor bana gülümsedi hadi bakalım genç adam dedi çıktım.

İçeriden çıktığımda herkes şaşkındı . Nasıl baktı ya o huysuz adam sana akrabası mısın ? Dedi , hayır insanca davrandım kabul etmese çıkacaktım o da etti dedim ve devam ettim…

Saygı her kapıyı açardı bilmiyorlardı. Ardından kulak burun boğaz doktoruna çıktım randevum olmadığını ancak göğüs doktorunun beni yönlendirdiğini söyledim bakmasını rica ettim .Randevusuz bakamam üzgünüm randevu alıp gelin acilse acile gidin dedi. Peki teşekkür ederim kolay gelsin dedim. Sağlıkçı olduğumu hatta arkadaşlarını tanıdığımı söylesem belki de yardım edecekti ama hak yemek istemedim sıradan birisi olarak yoluma devam ettim.

İlacımı göğüs doktoruma yazdırdım sıramı bekleyerek aldım ..
Tam o sırada
sen nasıl bakmazsın o**** siz bizim vergimizle para alıyorsunuz a***duklarım ***** diyerek kadına küfür ediyorlardı.
Ve bizim sert doktorun biri üstüne yürüyordu sen kimsin diyerek ?

Peki ya siz kimdiniz ? Yada onca hakkıma önceliğime tanıdıklarıma rağmen sabırla davranan ben kimdim ? Hangimiz hangi roldeydik insanlık bu kadar zor muydu bilemedim..
Sadece biraz saygı ! Kendi işimiz görülsün diye başkasını ezmedikçe . Başkası bize hayır dediğinde köpürüp ortalığı yıkmadıkça her şeye rağmen saygıyı elden bırakmadıkça diğer canlılardan farklıyız.. Sadece biraz empati…her konuda..bir parçacık.. lütfen..

Onur Karayiğit.
Sağlık Teknilkeri

hastalarımızdan gelenler

Hastalarımızdan gelenler: “Nasıl baktı ya o huysuz doktor sana akrabası mısın ?”” üzerine bir yorum

  1. Onur Karayiğit isimli arkadaş gibi birşey paylasmak istedim bende. Bende bir saglkciyim. Ayni zamanda bir kanser hastasiyim. Üniversite de okuduğum yillarda kontrollerime Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde devam ettiğim siralarda sabirla sirami bekleyip ismim cagrildiktan sonra olabildiğince nezaketle doktorumun karsisina gecip sohbet etmeye sikayetlerimi siralamaya baslamistim ki kapi şiddetle acildi. İri yari bir adam ben şuradan geliyorum suranin öğretim gorevlisiyim bana sira veremeyiz 10:00 dan sonra sura veremiyoruz diyerek kliniğe girdi. Çok beklediğinden şikayet ediyordu. Doktorum catik kaslarla beyefendi bakin sizin eğitim görevlisi olduğunuz okuldan geliyor bu hastam. Benim hastam sizin ogrenciniz. O erken gelip sira alabiliyorsa sizde alabilirdiniz demişti. Doktorları hastaları hastaneleri çok seviyorum saygilarimdan odun vermedikleri surece.

    Beğen

Yorum bırakın