Gündemden düşmeyen konu: Doktor MAAŞI

Gazetelerde yalan yanlış lanse edilen doktor maaşı yine gündemde..

Yine millete dert olmuş durumda..
”Allah doyursun gözünüzü”, ”paragöz doktorlar” gibi laflar hava da uçuşmakta..

Uzun süre eğitim görmüş insanların, hem zihinsel hem fiziksel emekleri ile, her baktığı hastada risk alarak hak ettiği maaşı eleştirmek, o parada gözü olmak düşüncesizlik örneği ve emeğe saygısızlıktır.
Hiçbir vasfı olmayan insanların sırf yüksek yerlerde tanıdıkları var diye haksız ihaleler almasına, televizyona çıkıp orasını burasını sallayanın yüzbinlerce lira kazanmasına, hırsıza, arsıza laf etmeyenlere dert olmuştur nedense.

O ezik doktor dediğiniz liseden belki de orta okuldan beri ömrünü masa başında geçirmiş, hayatından fedakarlık etmiş, şimdi de başkalarının canı için sağlığı için hayatından taviz veriyor gecesini gündüzünü hastanede geçiyor. Sonuna kadar hakkıdır. En azından bazıları gibi çalıp çırpmıyor, kutsal bir meslek icra ediyor.

Abi ya, adamlar senin hayatını kurtarıyor.. İki saat daha devam etse acısından kafayı yiyeceğin ağrılarını dindiriyor, bir nezle olsan sanki yarım saat sonra ölecekmiş gibi sızlanıyor hastanelere koşuyorsun hala aldığı maaşı dert ediyorsun, bu adam daha çok çalışsın da az kazansın daha çok mutsuz olsun istiyorsun ya 36 saat nöbet tutup 2 milyar kazansın istiyorsun ya bir düşün bakalım 36 saatlik nöbeti sırasında seni ameliyat etse halin nice olur? Bilip bilmeden dil uzatmayın herkese.

İnsanların canı ne kadar kıymetsizmiş ki, canını kurtaran adamın cebine giden üç beş kuruşun hesabını yapıyorlar, pes doğrusu.

Sen şimdi doktorlar parayı kırıyorlar diye söyleniyorsun ya hani. Şimdi bakkal sana pirinç satarken pirincin fiyatı, ederi neyse onu alıyordur değil mi?
Aynı mantık işte; o insanlar sizin sağlığınızı, canınızı geri vermek için ellerinden geleni yapıyorlar ve aldıkları para da sizin canınızın karşılığı.

-Aslında sen söylenirken benim canımın karşılığı ne kadar pahalıymış diyorsun farkında mısın?

İnsan kendi değeri yüksek diye söylenir mi?

Söylenir tabi.

Türkiye’de söylenir, söyleniyor işte.

Ecem

Yorum bırakın