Asistanlara ‘gına geldi’

Asistan hekimler, sosyal medyada #gınageldi etiketiyle olumsuz çalışma koşullarına dikkat çekmeye ve seslerini duyurmaya çalışırken, 16 Mayıs’ta da Ankara’da buluşmaya hazırlanıyor

Türk Tabipleri Birliği Asistan ve Genç Uzman Hekim Kolu, sosyal medyada #gına geldi etiketiyle çalışma koşullarına dikkat çekmeye ve seslerini duyurmaya çalışıyor. Kampanya ile sorunlarına dikkati çekmek isteyen asistan hekimler, 16 Mayıs’ta Ankara Vişnelik Tesislerinde gerçekleştirilecek forum ile bir araya geliyor.

SOSYAL MEDYADA

Türk Tabipleri Birliği Asistan ve Genç Uzman Hekim Kolu, çalışma koşullarına, 36 saati aşan aralıksız çalışma saatlerine, mobbinge, düzensiz ve eksik yatan ücretlere dikkati çekmek amacıyla sosyal medyada “gına geldi” kampanyası başlattı.  Asistan ve uzman hekimlerin şikâyetlerini dile getirdikleri fotoğraf ve videolar sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor.

Uzmanlık öğrencileri ve genç uzman hekimler, “#gına geldi” kampanyası kapsamında sosyal medyadan şu şekilde seslendi:

“Kötü çalışma ortamından gına geldi”, “Yıllık izinleri borç gibi almaktan gına geldi”, “Niteliksiz uzmanlık eğitiminden gına geldi”, “Günde 150 hasta bakmaktan gına geldi”, “Hastaların yanında kötü muameleden gına geldi”, “Emekliliğe yansımayan ücretlerden gına geldi”…

16 MAYIS’TA BULUŞMA

Sosyal medyada bir süredir ses getiren #gına geldi kampanyasını sürdüren asistan hekimler, 16 Mayıs’ta da Ankara’da “Asistan Hekim Büyük Buluşması”nda bir araya gelmeye hazırlanıyor. Asistanlar tüm gün sürecek etkinliği, “Artık internette değil, açık havada yüz yüzeyiz, birlikte güçlüyüz” sloganıyla duyurdu.

Asistan hekimler yaşanan sorunlar çerçevesinde 16 Mayıs’ta Ankara’da, ODTÜ Vişnelik tesislerine buluşarak, sorunlarını konuşacakları forumlarla birlikte mücadele hatlarını oluşturacak. Konser ve tiyatro performanslarının da olacağı etkinlikte, Grup Pilli Bebek sahne alacak. Etkinlik tüm asistan, öğrenci, intern ve genç uzmanların katılımına açık ve ücretsiz olacak.

Kaynak: BİRGÜN

Yorum bırakın