Seviyor,sevmiyor..Yok yok o bana kesin aşık!

Dünyada bilmediğimiz ne kadar çok sendrom varmış.İşte bunlardan biri olan,karşılıksız aşk sendromu diye de geçen erotomania.
Herkesin kendisine aşık olduğunu ve onu arzuladığı yanılgısının oluştuğu bir psikolojik hastalık olarak kayıtlra geçmiş.
Hatta ilerleyen safhalarda klinikte tedavi boyutuna ulaşabilecek kadar kritik bir hastalık olarak anlatılmış.
Bu sendroma yakalanan kişilerde, herkesin ona âşık olduğunu iddia edilmekte ve ilerleyen safhalarda bunu kanıtlamak için çok büyük uğraşlara girebilmekteymiş.
Genelikle 35-55 yaşları arasındaki bayanlarda kendini daha sık göstermekte olup, patronunun, bir sanatçının veya iş arkadaşının kendisine aşık olduğunu ama açılmakta zorlandıklarını dile getirirlermiş, bunu kanıtlamak için de farklı yollar deneyebilirlermiş.
Basit bir hastalık gibi gözükse de artan paranoyalarla yakınlarına büyük zararlar verebilirlermiş. Genellikle hastalığı kabul etmez ve tedavi görmeyi reddederlermiş.
Erotomaniaların bazı ileri vakalarında sadece karşı cinslerinin değil hem cinslerinin dahi kendilerine aşık olduğu iddiasında bulunabilirlermiş. Tedavisi mümkün olmakla birlikte, şizofreni ve paranoya başlangıcı da olabilecek kadar ciddi bir psikolojik hastalıkmış..
Kendisi ile normal ilgilenen veya kitlelerce tanınan birini, “beni beğeniyor” diye düşünmek, “bana aşık”, “bana yazıyor” diye gerçekten inanmak. Kendisi buna inandığı için gerçeğin farkında olamamak.

Allahım sen aklımızı koru bu durumlara düşürme..

Yorum bırakın