“Aile hekimliği çok başarılı, aile diş hekimliğini de getireceğiz”

Aile hekimlerinin 20-23 Mayıs tarihlerindeki 4 günlük grev kararının ardından Sağlık Bakanı’ndan ilginç bir açıklama geldi. Bakan Müezzinoğlu aile hekimliğinde çok başarılı olunduğunu ve ağız diş sağlığı için de aile diş hekimlerinin hizmet vereceğini vurguladı.

Müezzinoğlu, ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Edirne’de basın toplantısı düzenledi. Aile hekimleriyle çok başarılı hizmetlere imza atıldığını, bunun yanına diş hekimliğini de hizmete alacaklarını söyleyen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

“Hamile bir annenin, birinci ayından itibaren hamileliğini takip eden, yeni doğan bebeğin, doğduğu günden itibaren aşılarını takip eden güçlü bir aile hekimliğini sistemini kurduk. Şimdi bunun yanına aile diş hekimliği de getiriyoruz. Çocukların 3 yaşından itibaren ağız, diş sağlığını sağlıklı bir şekilde götürebiliyorsak, esasında bütün fiziksel sağlığı açısından da çok önemli bir koruyucu sağlık hizmetini hizmete sokuyoruz.”

Türk Tabipler Birliği’nin ‘acil’ notuyla aile hekimlerinin sorunlarını görüşmek için randevu istediğinin sorulması üzerine Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

Pazar nöbeti de olacak

“Şimdi biz aile hekimlerimize ayda bir defa 8 saat, cumartesi mesai. Yani ayda bir defa, 8 saat nöbet ve ücretini verdiğimiz bir nöbet. Niye? Ailelerin, çocukları, bebekleri, hamile anneler, ‘cumartesi hastalanmıyor’ diye bir şey var mı? Sayımız yükseldikçe pazara da koyacağız. Bunu gizlemiyoruz. Şu anda bir aile hekimine 3 bin 700 bireyimiz düşüyor. Bunu 3 binlere indirmeye çalışıyoruz.

Ama hekim sayımız arttıkça, diğer taraftan da şuanda 23 bin aile hekimiyle hizmet veriyoruz. Bu hedefimiz 2017 sonu itibariyle 30 bin aile hekimine çıkmak. Bu rakamı yakaladığımızda cumartesi ve pazar da aile hekimlerimizi vatandaşımız, bağlı olduğu kitle bulsun istiyoruz.

Türk Tabipler Birliği ne istiyor? Hekimler memur olsun istiyor. Sabah 8, öğleden sonra 4, haydi Allah’aısmarladık. Derdi vatandaş olmayan, derdi millete hizmet olmayan bir anlayışa artık prim yok. Türk Tabipler Birliği de sağlık hizmeti sunuyorsa bunu daha iyi, güçlü, verimli olabilecek projelerle bize gelsin.

Aile hekimliğinin cumartesi nöbetine katılım oranı yüzde 75’ler üzerinde. Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde de yüzde 100’lere ulaşacaktır.”

Yorum bırakın