Merhaba ben kapitalizm, hadi MAMA alın !

ben kapitalizmim

Merhaba Ben Kapitalizm(*)

Bebeğiniz aç, nasılda ağlıyor kıyamam, boşverin bilimi, boşverin anne sütünü, miss gibi mama var. Mama alan komşunuzun bebeği nasılda tonton öyle değil mi? Neymiş ileride kalp hastası olurmuş, peh boş versenize… Hepimiz iyi bilirizki şişman bebek sağlıklıdır. Löp löp yağ…

Sevgili anneler size müthiş mamalar ürettim bakın reklamlarda nasılda iştahla içiyor bebekler. Zaten yeni doğum yaptınız ve her yeriniz ağrıyor, meme uçlarınızı yara oldu ve bebek aç ağlıyor. Hemen köşedeki bakkaldan bi kutu alın ! Hemen hemen… Size bu iyiliği yapan kim mi? Sizde bi acayipsiniz ha, benim o işte; Kapitalizm

Ben kapitalizmim, bebeğini kendi elleriyle Fabrikasyon mama vererek sağlıksız büyüten anneler bana minnettar. Bir nevi kiralık katil, kendi vicdanına esir, reklamlarla kandırılmış yorgun anneler, itaatkar tetikçilerim benim…

Ben kapitalizm; Sigara paketlerinin üzerinde “sigara sağlığa zararlıdır” yazar, çünkü akciğer kanseri yaptığı kanıtlanmıştır, ama içirtirim. Mama kutularının üzerinde “ilk 6 ay sadece anne sütü veriniz” yazar çünkü mama alan bebeklerle anne sütü alanlar karşılaştırıldığında anne sütü alanlar daha az kan kanseri, zatürre, orta kulak iltihabı, obez olur ve anne sütü alan bebeklerin IQ’ları mama alanlardan daha yüksektir… Ama ben sizin bebeklerinize, sizden parasını çatır çatır alarak hemde, kendi ellerinizle mama içirtirim. MAMA !

Ben kapitalizm, sadece anne sütü alarak dünyada 1.3 milyon çocuk ölümü engellenebilir ama bu kimin umrunda…

Ben kapitalizm, anne sütünün önemini size anlatmaya çalışan, mamanın ilaç olduğunu ve sadece ilaç gibi gerekli hallerde kullanılması gerektiğini savunan, aslında sadece yavrularınızı düşünen çocuk dokturundan nefret etmenizi sağlayacağım

Ben kapitalizmim, anneler varken benim mama reklamı yapmama gerek yok. Mamadaki yüklü kalori sayesinde sağlıksızca şişmanlayan bebekleriyle gezerken sponsorları benim.

Ben kapitalizmim, biliyor musunuz mama reklamı yapmak yasak, ülkeler arası anlaşmayla hemde… Peki hanginiz TV de izlediği reklamı şikayet etti… Hadi şimdi mutfağa 30 cc ye bi ölçek ok !

Merhaba ben kapitalizm, milyon dolarlık mama firması sahiplerinin torunları neden anne sütü emiyor diye düşünmenizi engelleyecek bir büyücüyüm ben.

Merhaba ben, ben o bildiğiniz can dostunuz kapitalizm. Allah vermedi mi vermiyor işte… Zaten sütünüzü de kesti, KADER… Ama sıkı durun… EVETTTT; Vee tanrı mamayı yarattı !

Yok canım bebeğiniz mamadan dolayı gaz sancısı çekmiyor, çığlık çığlığa ağlamıyor… 5 gündür kaka yapmamasının sebebebi de mama değil… Takdiri ilahi !

 

Ben kapitalizmim, bazı doktorların mama reçete etmekte ki azmi beni bile şaşırtıyor.

Selam ben kapitalizm, çocuk hekimlerine öylesine bir iş yükü verdim ki temel görevleri olan “emzirme eğitimi” için harcayacak 1 dakika vakitleri dahi yok…

Hı, I’m Kapitalizm, gittiğiniz hekimin duvarına, tartısına, muayene masası örtüsüne, kalemine bakın bir mama firması ismiyle orada beni göreceksiniz. Ben heryerdeyim !

Merhaba emmi ben kapitalizm, bir koyup 10 almak ister misin? Besili ve GDO’lu ineklerinden litrelerce süt alacaksın. Anneler “Süt neden bu kadar ucuz” diye düşünürken biz çoktan karayiplerde olacağız. Kimsenin bebeklerin neyle beslendiğini umursamayacağı bir dünya için 3 defa; KAPİTALİZM ! KAPİTALİZM ! KAPİTALİZM !

ben kapitalizmim3

Ben kapitalizmim 6 çocuklu yoksul bir ailenin taşta yatan çocuklarını unutun ve hemen değerinin 10 katına şimşek makuinli, dastili yatak almaya koşun. Çocuklarınız en iyisini hakkediyor.

Ben kapitalizmim, sizin gibi aileler sayesinde enfes köleler yetişiyor.

Dr. Attila Alp GÖZÜBÜYÜK

www.doktorattila.com

www.facebook.com/cocukdoktorubilgiler

twitter.com/cocuk_doktoru_

(*)Bu yazıda yer alan imaj ve resimler bir mama firmasını işaret etmek Amaçlı değildir.  Tüm mama firmaları içerik anlamında BENZERDİR ve ilaç anlamında endikasyon dahilinde faydalı ve hayat kurtarıcıdır. Bir çocuk hastalıkları asistanı olarak hiç bir mama firmasıyla resmi ya da gayri resmi bağlantım yoktur, olamaz. Hepsine ilaç anlamında Eşit mesafede durulmak deontolojik olarak elzemdir.

Yorum bırakın