‪#‎TUSBirincisi‬ Dr. Ahmet Gürkan Erdemir Tercihini Açıkladı

2014 Yılı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Dr. Ahmet Gürkan Erdemir 2015-İlkbahar Dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda Temel Bilimlerden 108 doğru 12 yanlış, Klinik Bilimlerden 104 doğru 11 yanlış yaparak; 74,71 Temel Bilimler Puanı ve  75,87 Klinik Bilimler Puanı ile TUS Birincisi oldu. 

TUS Birincisi olmasının ardından fakültesini ziyaret eden Dr. Erdemir, Ankara Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk tarafından ağırlandı. Öğrencisinin başarısı ile gurur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Dekan Ertürk: “Öğrencimizin “iyi bir hekim” olarak yetiştiğinden hiç şüphemiz yok, bu başarısını TUS gibi zorlu bir sınavda da birincilikle taçlandırması bizi ve fakültemizi onure etmiştir. Bir hekim olarak yetişmesinde büyük emeği olan hocalarına ve fakültemize müteşekkir bu ziyareti nedeniyle teşekkür ediyorum. Kendisine mutlu bir yaşam ve başarılarının devamını diliyorum”, dedi.

TUS Birincisi Dr. Ahmet Gürkan Erdemir uzmanlık olarak Radyoloji branşını, fakülte olarak ise tercihinin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi olacağını ifade etti.

2015 Nisan TUS Dereceleri ilk 10’u görmek için tıklayın

tus birincisi

‪#‎TUSBirincisi‬ Dr. Ahmet Gürkan Erdemir Tercihini Açıkladı” üzerine 2 yorum

  1. Öncelikle genç Hekimi gönülden kutluyorum. Mailde amacım, çok uzun yıllardır yapılan bir yanlışın tarafınızca da yapıldığını üzülerek görmemdir. Tıp Fakültesi süresi 6 yıl ve mezun olan kişi ünvanı “Hekim” dir. Bu mezun Hekimlerin TUS denilen sınavı kazanıp en az 4 yıl süreyle yaptıkları ihtisas çalışması sonucu aldıkları ünvan ise “Doktora” ünvanıdır. Bizim ülkemizde neden bu üvanlara dikkat edilmez anlamıyorum. Saygılarımla.

    Beğen

Yorum bırakın