Boşver tus’u, mus’u,usmle çalış usmle..

Dikkatimi çekmek içinmidir bilmiyorum ama bazı çok bilmişler bana mesaj yazıp duruyor.

Mesaj aynen şöyle:

-tıp fakültesini bitirince usmle çalış. TUS ne anasını satayım. türkiye’de doktor olup bir de uzmanlığa mı çalışılır, alla sen. ayrıca TUS yazılı sistem de yapılacakmış zati. s*ktir et TUS mus. en iyisi usmle. first aid ve kaplan serilerine başla vakit kaybetme..

Güler misin, ağlar mısın..?

Tıp fakültesini bıraktım ben arkadaşım. Hadi diyelim bırakmadım; Amerika da kollarını açmış beni bekliyordu. Adamlar tıpta beyin göçünü önlemek için, gelişmekte olan ülkelerin hekimleri üç beş ezberle ABD’de çalışmasın, hem de kendi ülkelerinin yatırımlarını çarçur etmesin diye yeni önlem paketi sundular, bu gibi çok bilmişler hala “sen hint kumaşısın. Törkiyde doktor mu olunur kips” diyorlar.Önce sen bi gir şu sınava Amerika’da doktorluk yap sonra bana mesaj yaz. Ama kazanamayıp red yiyince de gel beni bul tosunum. Sana iki çift lafım olacak.

Ayrıca Usmle sınavını geçmek için üç beş ezber yeter mi sanıyorsun . Adamlar 322 soruluk 7 blok 8 saat süren 2 sınav yapıyorlarmış. Bu yetmiyor kendi kliniklerinde rol model hasta ve hekimlerle birlikte başka bir pratik sınav daha yapıyorlarmış. Bu kadar uğraşa rağmen bu sınavı geçenlere de mülteci gözüyle bakıyorlarmış, he mi..

Neyse sinirlenmiyorum, sakinim..

Yorum bırakın