Son dakika Şaka gibi bir haber..

Sağlık çalışanlarını boşa dövmediklerini gösteren son haber dün Oxford Üniversitesi Anestezi ve Reanimasyon yoğun bakımından geldi. Edinilen bilgiye göre kalp krizi nedeniyle acil servise götürülen Heart Attack’ın kalbi durdu. Doktorlar, her zamanki gibi acil serviste eğlence düzenlediğinden müdahele etmekte geciktiler. Doktorlarn müdahele etmemesine rağmen Allah’tan hastanın nabzı kendiliğinden döndü. Daha sonra hasta yakınlarına mahcup olan doktorlar hastayı yoğun bakıma aldılar. Haklı olarak sadece 10 hasta yakınına bilgi verilmesine sinirlenen hastanın ağabeyi Big Boy, kapısını kırarak girdiği yoğun bakımda hastasının üzerinin açık olduğunu gördü. Hastasına dokunduğunda buz gibi olduğunu farkettiğini, istemese de doktoru ve yanındaki hemşireyi dövmek zorunda kaldığını söyleyen ağabey, karakolda çay içme merasiminin ardından serbest bırakıldı.

Karakol çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Boy “Öncelikle beni tanıyanlar trafikte korna çalınması, yol vermemesi, sırada öne geçmeme izin verilmemesi gibi geçerli nedenler olmadıkça boş yere adam dövmeyeceğimi bilir. Geçen gün kardeşim kalp krizi getirmiş. Doktorlar acilde eğlence düzenliyormuş, bir şey demedik. Kalbi durmuş, müdahale etmemişler, Allah’tan kalbi kendiliğinden çalışmış. Sonra yoğun bakıma yatırdılar, dışarda 20 tane yakınımız var sadece onuna bilgi verilmiş. Sabır, sabır da bir yere kadar. Yoğun bakıma girdiğimde kardeşimin üzeri açık, bir cihaz bağlanarak özellikle soğuk veriliyordu. Neymiş ‘terapötik hipotermi’ uyguluyorlarmış. Havalar zaten soğuk, kardeşim soğukta daha da hasta olacak. Öncelikle ben de en doğal hakkım olan küfür etme yolunu denedim, ancak soğuk uygulamada ısrar eden doktoru dövmekten başka çarem kalmadı.” dedi.

Big Boy, yoğun bakımın kapısını kırarken omzunu incittiği ve doktorun hasta yakınlarına yeterince bilgi vermediği için İngiliz 184’üne şikayetini iletti. Umarız bu olayın sorumlusu olan sağlık çalışanları gereken cezayı alırlar…

Dr.saldırayın kalemınden..

Yorum bırakın