Alın sağlık sisteminizi başınıza çalın!

Çok güzel arkadaşlar.

Bu ülkede doktor olmak çok güzel.

Böyle bir ülkede ömrünü masalarda çürütüp, gençliğini helak edip , 3 kuruşa tüm bu emeğinin karşılığını alacağını zannetmek çok güzel.

Bu dar kafalı, seni kendi hastanende bir seçim bürosundaki kadar koruyamayan, ufak bir sıkıntıda bir köpek gibi seni sorunun önüne atan, ’ doktor efendi dönemi bitti ’ diyen, ’ oo ahmet bey ben de sizi bekliyordum’ konulu kamu spotu yapıp 5 dk muayene sırası gecikince bağırıp çağıran çomarları ‘efendim siz haklısınız lütfen sakinleşin ’ diye teskin eden ama sana bindirdikleri 2 dk da 1 hasta yüzünden bu durumun ortaya çıktığından hiç bahsetmeyen, seni önemsemeyen, seni düşünmeyen, halka nitelikli sağlık hizmeti vermeyi zerre önemsemeyen, bu sadece gösteriş amaçlı, bu içi çürümüş, bu lanet sistem inanın ki çok güzel.

Hergün en ufak bir problemde hasta ile karşı karşıya kaldığın, sıranın gecikmesinin, hastane bilgisayar sisteminin hatasının, hastanedeki çöplerin, eczanedeki problemlerin, hepsinin, herşeyin doktor yüzünden olduğu anlatılan bu sistem oh bebeyim çok güzel.

Yine bir hastanın /hasta yakınının çıkardığı tartışma esnasında kaç kere o nal kafalara bişey anlatamadığın için, anlamadıkları için ‘neyse yine de ben alttan alayım’ dediğin, sana küfreden, üzerine yürüyen bi şekilde uzamasın diye sineye çektiğin olaydaki hastanın daha sonra şikayet ettiğini öğrendiğin ve ‘doktor bey savunma vermeniz lazım şu an’ diye senin şikayetini esas almayıp, bir telefonla senden savunma isteyen yöneticilerin olduğu bir sistem çok güzel çok hoş.

Sıkıntı çıkaran hastanın hastanede hoşuna gitmeyen bir şey olduğunda şikayet edicem , başbakana, cumhurbaşkanına kadar gidicem gerekirse tarzında bir özgüvenini görmek, bunun kimler tarafından nası politikalarla insanlara aşılandığını bilmek çok naif ve çok hoş.

Dövüldüğün, öldürüldüğün, memleketin cahiline kırdırıldığın ve yer yer buna okumuşlarının da alkış tuttuğu bir sistem inanın çok hoş.

Sağlıkta çok ilerlemişiz!!!Pehhh..Dünyanın en ileri merkezlerin olsa, dünya çapında ses getiren ameliyatları yapsan, tüm dünya sana sağlık alanında gıpta etse,  senin doktorun, hemşiren , personelin her an bir saldırı, cinayet tehdidi altında yaşıyorsa kaç yazar!!!?? Alın sağlık sisteminizi başınıza çalın!

Allah rahmet eylesin; yakınlarına büyük sabırlar dilerim.

Yorum bırakın