Ve Tıp Fakültesi öğrencileri de isyan etti… -4-

ÖLÜM ARTIK BU MESLEĞİN FITRATINDA VAR…

ÖZELLİKLE HEKİM OLMAYAN ARKADAŞLARIMIN OKUMASINI ISTİYORUM.

Dün bir hekim abim daha hastanede görevi başında katledildi.NEDEN?

sırf katilinin canı istiyor diye. Bu güne kadar kaç kişinin canını kurtardı belki de..Ömrü mesleği için ders çalışarak geçti.Siz oyun oynarken gezerken o ders çalışıyordu. Siz bayramlarda düğünlerde gezerken o nöbet tutuyordu.Asistanlıkta gunaşırı nöbetlerinde çocuğunun büyüdüğünü göremiyordu.Sizin annenizi babanizi iyilestirmek icin koşarken kendi anne babasını kardeşini unutuyordu onlar aradıklarında telefonlarını açamıyordu belki.O size bakarken annesi babası başka şehirlerde başka doktorlara muayene olmak için sıra bekliyordu.Sizin bir saat dayanamadığınız hastane koridorlarında o ömrünü geçiriyordu.Dün o canını kurtardıkları tarafından canı alındı onun.

Daha kaç tane insana umut ışığı olacak hayatlarını kurtaracaktı.Bazıları içinden hak etmiştir dedi muhtemelen.Daha dün poliklinikte duydum bir kadının ”doktor değil misiniz hepinizin allah belanizi versin”dediğini. Nedir bu içinizdeki bitmek bilmeyen doktor nefreti.Her mesleğin içinde elbette çürük elmalar vardır fakat bunu tüm meslek grubuna genellemek neden.Yok mu sizin kendi işyerinizde meslektaslarinizdan elestirdiginiz sevmediğiniz insanlar.Cok para kazanıyorlar diye mi sevmiyorsunuz.Tıp fakültelerinin kapıları herkese açıktı sadece bizlere değil. Siz hiç bir doktorun 36 saat nöbetinde yanında kaldınız mı.Acilde onlarla 24 saat kalıp neler yasadiklarını gordunuz mu. .,

Aksam 36 saat nöbetten çıkıp sabah 8 de tekrar hastaneye geldiklerini gündüz çalıştıkları dışında ayda 10 nöbet tuttuklarını biliyor muydunuz. Ameliyathanede hastanın durumu kötüye gittiğinde herkesin saatlerce canla başla nasıl çalıştığını yoğun bakımda hasta öldüğünde doktorun ağladığını gördünüz mu .Ben çok gördüm hocalarımı asistan abi ablalarımı.Artık kimse cerrah olmak istemiyor biliyor musunuz.

TUS birincileri çocuk psikiyatrisi cildiye radyoloji fizik tedavi seçiyor.Artik kimse ölüm tehlikesi olan branş istemiyor.Üniversite sınavında yüzde 1 lik dilime girmek için yıllarını ders calisarak geçirdikten sonra üniversitede okuyan diğer arkadaşlarınız gezip tozarken uykusuz ders calisarak geçen 6 yıl sonunda diplomanız dahi mecburi hizmet yapmadan verilmese ustune sadece pratisyen misin sen diye aşağılansanız görevinizi yaparken ölüm tehlikeniz olsa ne kadar para isterdiniz bu meslegi yapmak için? Mesleğe atılmak için günler saydığımız su sıralarda içimiz heyecanla dolması gerekirken bizleri meslekten soğutmaya çalışanlara lanet olsun elinde silahla hasteneye girebilmesine izin veren hastane güvenligine lanet olsun sağlık sistemini bu hale getiren siyaset politikalarına lanet olsun doktorlara şiddet uygulayanlara lanet olsun..

Dün öldürulen Kamil abim adını öldürüldüğün hastaneye verip 1 ay sonra seni de unutacaklar tıpkı Ersin abiye olduğu gibi.Sağlık sistemi politikacıların seçim oyuncağı olduğu sürece sağlıkta şiddet sona ermeyecek biliyoruz.

Ne kadar zor şartları olursa olsun biz bu mesleği severek yapıyoruz yapacağız da.Yıldıramayacaksınız..Insanları sevdiğimiz için yapıyoruz.

İnsani sevmezseniz bu mesleği yapamazsınız çünkü.Sizden beklediğimiz lütfen emeğimize saygı duyun hayatımızı anlamaya çalışın ve sevgimize karşılık verin..

Cukurova Üniversitesi tip fakultesi- intorn

Yorum bırakın