Ben olsam ben de döverdim doktoru !

Henüz tıp fakültesi sıralarındayken, 2 hafta sonraki finale çalışmamız gerekirken yaşananlara sessiz kalmak biraz ağrımıza gitmiş olsa gerek.Toplumun kimi kesimi tarafından gerçekten kutsallığı sebebiyle saygı gören hekimlik mesleği ,diğer bir kesim tarafından da her şakanın altında bir gerçeklik payı vardır, mantığıyla yıpratılmaya çalışılıyor ! 

Çevremizden hatta biraz daha özele indirgeyecek olursak bazen aile ve arkadaşlarımızdan duyduklarımız ağrımıza gitmemekte haksız sayılmazlar. Hatta bu şiddet olayları öyle olağan hale gelmiş demek ki gündelik konuşmalarımıza bile yansır olmuş , şaka(!) yoluyla . “Eşşek yüküyle para kazanıyorsunuz ne var yani 3-5 yumruk yediyse” den tutun “dikkat et ilerde sende yanlış yaparsan yersin yumruğu” ya kadar sadece espriyi(!) yapanın güldüğü cümleler . Bir nevi piskolojik sınav gibi , hekimler kaybettiğimiz…
Bunlar bir kenara sadece sosyal medyadan baktığımız da bile hekimler ve tıp öğrencileri başta olmak üzere toplumun belli bir kesimi de bu olayları kınayıp tepkilerini dile getirirken bunları engelleyecek adli hükümlülüğü elinde bulunduran devlet adamlarımız ,sağlık bakanlığımız bunlardan nasıl olurda bi haber olur.(haberi olsa önlem alır diye düşünüyorumda safça)herhalde finale çalıştığımdan dolayı aklım almıyor ,yoksa normal bi durum olsa gerek !

  

Şimdi mantıklı düşünürsek 

Bu kadar çok para kazanan bir mesleğin toplumda itibari günden güne hızla azaltılıp , fiziksel ve sözle taciz olayları artarken ; bu sağlık çalışanlarını koruması gereken makamlarda sessiz kalıyorsa yapılanlar ve olanlar gerçekten normal demek ki.

hatta belki onlarında gözünde ;
Haketmiş ki dayak yemiş/ölmüş/laf yemiş “


“Ben olsam ben de yapardım ! “
Anlamlarına kadar uzanıyordur.kim bilir …

Mehmet Fatih ŞILTAK  

 

Yorum bırakın