Dünyanın ilk labaratuvarda üretilmiş uzuvu nasıl oluşturuldu?

  

Harold Ott, bu küçücük fare uzuvunu oluşturmak için laboratuvarda haftalarını harcadı. Bunun için özel bir inkübatör edindi, günlük olarak monitorize etti, her ihtiyacını karşıladı.

Tüm zahmetler bu fare uzuvu için miydi? Üstelik ona bağlı bir fare yokken?

Harold Ott,Massachusetts General Hospital’de bir göğüs cerrahı olmasının yanı sıra araştırma görevlisi aynı zamanda. Hastane geçtiğimiz salı günü gururla, dünyanın ilk yapay uzuvunu oluşturduğunu duyurdu. Yaşayan, çalışan ve Uyarılara Yanıt veren dolaşımı olan bir uzuv hem de. Insanlarda bu tarz nakiller için daha çok yol aşamaları gerektiğini söyleyen rejenerasyon ekibi, bu küçük pembe fare uzuvunun yapay uzuvlar için büyük bir adım olduğunu söyledi.

“Bu bilim kurgu filmlerinin hayat bulmuş hali..” Olarak tanımlanabilecek bir iş yaptıklarını belirten ekip bunu ampute öpmüş bir fareye nakil ettiklerinde de dolaşımın sağlandığını yine uyarılara yanıt verdiğini belirtti. Şimdilik doku reddi gelişemediğini belirten ekip aynı zamanda hareket yeteneği olup olmadığını anlamak için bekleyeceklerini ifade ettiler..

Ileride bir şekilde uzuv kaybı yaşamış olanlar için yeni bir umut olacağı; protez yerine yapay uzuv takılmasının insanların geleceği olduğunu belirttiler..

Ayrıntıları biz de merakla beklemekteyiz açıkçası 🙂

Kaynak:The Washington Post

Yorum bırakın