Google’ dan hastalığını araştıran hasta

Ateşim çıkmış, boğazım şiş hastayım evde yatıyorum. Hastalanınca insanın boğazı niye şişer diye google’dan bi araştırıyım dedim. Demez olaydım ama araştırma gafletinde bulundum bir kere..
Boğazım şiştiği için google’dan baktığım sitelerden bazılarına göre yemek borusu kanseri olmuşum. Bazı sitelere göre kulağımda da ağrı var ise gırtlak kanseri oluyormuşum. Hatta bazı forum sitelerinde boğaz ağrısı şikayetiyle doktora kaldırdıkları dedelerinin mesane kanserinden öldüğünü belirten felaket tellalı aklı evveller bile vardı.

Bende bir panik. Bunları okuduktan sonra durur muyum yerimde.Hemen hastanenin acilinde! sıraya girdim. Hasta kayıt işlemlerimi hallettikten bir 15-20 dk sonra sıra bana geldi.
Girdim doktorun odasına; kapının orada duruyorum. Karşı masada yan yana oturmuş iki tane genç bayan var ve bakışıp duruyoruz.Yanyana oturmuşlar bide. yaşına göre muhtemelen uzman bir bayan doktor ve yanındaki de muhtemelen asistanıydı. Neyse ben onları süzüyorum onlar beni; böyle bir 15-20 saniye bakışıp durduk. Ben ilk adımı onlardan bekliyorum, misafir sayılırım, mekanlarına gitmişim “bi hoş geldin neyiniz vardı buyrun” demelerini bekliyorum nede olsa. Yok olacak gibi değil,  bu anlamlı bakışmalara bir son verip sessizliği bozmanın vakti gelmişti ve:

– Öhm, meraba ben hastayım da,
Doktor: aa.. öylemi tesadüf olmuş ben de doktorum, buyrun neyiniz var?
– boğazım şişti bide ateşim var.
Doktor: Dur bi bakalım.

Ağzımı “aaaaağ” diye kocaman açmamı istedi ve başladı kontrole, elindeki zımbırtılarla muayene etti ve:
Doktor: Faranjitiniz mi var sizin? Azmış antibiyotik yazıyorum.
– ee.. Google’da baktım ben yemek borusu kanseri diyorlar.
Doktor: Google’dan bakıp gelmeseydiniz keşke. Her boğazı şişen kanser olacaksa çekeceğimiz var sizden.
– Kulaklarımda ağrıyo benim, gırtlak kanseri olabilir miyim acaba?
doktor: Bişeyiniz yok, acı yemeyin, kola içmeyin. Sigara alkol kullanmayın bir süre. Kronik bu hastalık yoksa tekrar eder, ağrı kesici de yazıyorum.
– Doktor hanım emin misiniz yurt dışına falan gitsem diyorum ?
Doktor:Yok bişeyiniz gerçekten, çıkışta bide psikoloğa görünün isterseniz.
– Peki çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Çıktım hastaneden eve doğru yürüyorum. Psikoloğa görünün isterseniz dediği geldi aklıma bir an, tam kızacak gibi oldum ama nöroloğa görünün demediği için şanslı hissettim kendimi, nöroloğa görünün deseydi üzülürdüm bak, o zaman kızardım işte.Kronik faranjitmişim..

Şaka bir yana yapmayın arkadaşlar, çok zor bir durum çok zor. Hem kendinizi daha çok dinlemenize, hem de saçma sapan hastalıkları üzerinize kondurmanıza neden olursunuz.

Yorum bırakın